فهرست مطالب

رشته داروسازی برای آنها که می‌خواهند به شیوه دیگری تحصیل در رشته پزشکی را تجربه کنند، گزینه مناسبی است. در ایران، ده‌ها دانشگاه در این رشته دانشجو می‌پذیرند. اما در سال‌های اخیر بسیاری تحصیل داروسازی در ترکیه را انتخاب کرده‌اند. دلایلی مانند هزینه کمتر نسبت به کیفیت بالای آموزش، باعث محبوبیت رشته داروسازی در ترکیه، برای ایرانیان شده‌اند. با این وجود پیش از هر اقدامی، بهتر است از شرایط پذیرش داروسازی در ترکیه و هزینه‌های آن آگاه باشید. ما در این مقاله از متروپل وزرا، از شرایط و آزمون‌های ورودی این رشته صحبت می‌کنیم. همچنین نگاهی هم به بازار کار داروسازی در ترکیه و درآمد آن، خواهیم انداخت. پس تا انتهای مطلب، با ما همراه باشید.

تحصیل رشته داروسازی در ترکیه

شمار متقاضیان خارجی تحصیل رشته داروسازی در کشور ترکیه، طی سال‌های اخیر افزایش داشته است. بسیاری از دانشگاه‌هایی که به ارائه این رشته می‌پردازند، از بهترین آزمایشگاه‌های پزشکی و نیز به‌ روز‌ترین تجهیزات تکنولوژیک برخوردار هستند. آنها همچنین علاوه بر آموزش‌های تئوریک، دوره‌های عملی کارآموزی نیز برای دانشجویان مهیا می‌کنند.
استادان این دوره‌ها، شایستگی‌های حرفه‌ای و آکادمیک بالایی دارند. ضمن اینکه، تحصیل داروسازی در ترکیه به زبان انگلیسی نیز رو به افزایش است. جالب است بدانید که پذیرش رشته داروسازی در ترکیه بدون آزمون، نیز ممکن است.

اما داروسازی در ترکیه چند سال است و چه دروسی را شامل می‌شود؟ تحصیل این رشته، پنج سال طول می‌کشد که چهار سال آن به مطالعات نظری و سال آخر به کارآموزی، اختصاص دارد. در این مدت، دانشجویان با مراحل تولید و توزیع داروها آشنا می‌شوند. تأثیرات داروها بر بدن انسان و تلاش برای بهبود کارآیی آنها، از دیگر مواد آموزشی این رشته هستند. در مجموع، واحدهای داروسازی شامل اینها می‌شوند:

  • تکنولوژی دارویی
  • بیوشیمی بالینی
  • فناوری اطلاعات پایه
  • شیمی تجزیه
  • شیمی آلی
  • دستورالعمل دارویی
  • داروسازی و علوم پایه پزشکی
  • مواد اولیه دارویی
  • شیمی دارویی
  • تاریخچه و واژه‌ شناسی داروها،
  • علوم پایه داروسازی

هزینه و شرایط تحصیل در رشته داروسازی در ترکیه شامل چه می‌شوند؟

مانند بسیاری از رشته‌ها، هم دانشگاه های دولتی ترکیه و هم دانشگاه‌های خصوصی، در رشته داروسازی دانشجو می‌پذیرند. پذیرش داروسازی در ترکیه، به داشتن برخی مدارک و قبولی در آزمون‌های ورودی نیاز دارد. علاوه بر این الزامات تحصیل در مقطع لیسانس داروسازی در ترکیه با تحصیلات تکمیلی، متفاوت هستند. مثلاً دو آزمون یوس و sat، مهم‌ترین امتحانات ورودی دانشگاههای ترکیه به شمار می‌روند.

مدرک آزمون تومر نیز، برای دانشجویانی که قصد تحصیل به زبان ترکی را دارند، الزامی است. در صورتی که زبان تحصیل شما انگلیسی باشد، باید یکی از مدارک تافل یا آیلتس را داشته باشید. دانشگاه‌ها برای پذیرش داروسازی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، معمولاً نمره دو آزمون را مدنظر قرار می‌دهند. آزمون آلس و نیز آزمون GRE.دیپلم و ریز نمرات دبیرستان، دیگر سند لازم برای تحصیل داروسازی در این کشور هستند. دانشگاه‌های خصوصی و دولتی، نظرات گوناگونی درباره نمره قبولی داروسازی در ترکیه دارند. برخی دانشگاه‌ها، معدل دیپلم حداقل 60 درصد را شرط پذیرش قرار داده‌اند. این در حالی است که دانش‌آموزان با حداقل معدل 80 درصد و بالاتر، شانس برخورداری از بورسیه و کمک ‌هزینه تحصیلی را خواهند داشت.

گواهی تمکن مالی، یک قطعه عکس و کپی پاسپورت هم، از دیگر مدارک لازم برای ثبت نام هستند. اما متقاضیان تحصیل در دوره‌های فوق لیسانس و دکترای داروسازی، علاوه بر اینها به چند مدرک دیگر هم احتیاج دارند. از جمله آنها باید به انگیزه‌ نامه، توصیه ‌نامه از استادان و قبولی در مصاحبه یا امتحان‌های کتبی اشاره کرد. البته اگر برای شرکت در امتحانات ورودی این رشته نیاز به راهنمایی دارید، ما مشاوره آزمون کاملی را به شما ارائه می‌دهیم.

هزینه تحصیل رشته داروسازی در ترکیه

هزینه تحصیل داروسازی در ترکیه چقدر است؟

بدون شک، میزان شهریه دانشگاه و دیگر هزینه‌های مربوط به زندگی، از عوامل مؤثر در مهاجرت تحصیلی هستند. به طور کلی، شهریه دانشگاه های خصوصی ترکیه از دانشگاه‌های دولتی بیشتر است. اما اگر قصد دارید سراغ بهترین دانشگاه داروسازی در ترکیه بروید، شاید مجبور به انتخاب یک دانشگاه خصوصی شوید. چرا که لیست بهترین دانشگا‌های رشته داروسازی ترکیه، شامل چند دانشگاه خصوصی هم می‌شود.

  • دانشگاه آلتین باش ( انگلیسی)
  • دانشگاه یدی تپه ( انگلیسی)
  • دانشگاه حاجت تپه ( ترکی)
  • دانشگاه مدیترانه شرقی ( انگلیسی)
  • دانشگاه استانبول ( ترکی)
  • دانشگاه آنکارا ( ترکی و انگلیسی)

در مجموع بیش از 20 دانشگاه، رشته داروسازی را در ترکیه تدریس می‌کنند. معمولاً تحصیل داروسازی در دانشگاه خصوصی ترکیه، به زبان انگلیسی بوده و در نتیجه شهریه آن بالاتر است. در جدول زیر، با این دانشگاه‌ها بیشتر آشنا می‌شوید:

اسم دانشگاهرتبه در جهانشهریه سالانه (لیر)نوع دانشگاه
آلتین باش801-1000259.000خصوصی
مدیپول آنکارا1201+224.552خصوصی
مدیپول استانبول1201+16.500خصوصی
ایستینیه7000+203.823خصوصی
یدی تپه1201+319.555خصوصی
حاجت تپه601-800133.960دولتی
مارمارا1201+590,00 دولتی
استانبول1001-12007.500دولتی
آنکارا1201+61.000دولتی
قاضی1201+18.754دولتی
مرسین107956.000دولتی
آتاتورک13042.964 دولتی
اژه1201+14.820دولتی
اینونو19415.000دولتی
مدیترانه شرقی501-600292.160دولتی
دجله1201+20.000 دولتی
آنادولو1201+25.000 دولتی
ارجیس1201+25.000دولتی

برای معادل سازی مدرک داروسازی در ترکیه، چه باید بکنیم؟

اگر کارشناسی داروسازی را در کشوری غیر از ترکیه خوانده‌اید و قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را دارید، معادل ‌سازی مدرک الزامی است. این کار همچنین، برای متقاضیان کار در ترکیه هم، ضرورت دارد. بنابراین شما باید مدارک خود را به سازمان آموزش عالی ترکیه (YOK) ارائه ‌دهید.

علاوه بر گذراندن آزمون تومر، آزمون‌های شفاهی و مصاحبه‌های علمی نیز پیش روی شما قرار دارند. یکی از این آزمون‌ها، STS نام دارد که سازمان آموزش عالی ترکیه، سالی یکبار آن را برگزار می‌کند. کسب حداقل نمره 40 از 100، برای قبولی در این آزمون کافی است.

آیا تحصیل داروسازی در ترکیه بدون آزمون ممکن است؟

هر ساله، دانشگاه‌های خصوصی ترکیه فرصت پذیرش بدون آزمون را در رشته های تحصیلی مختلف، به متقاضیان می‌دهند. بنابراین باید بگوییم که تحصیل رشته داروسازی در ترکیه بدون کنکور، امکان پذیر است. دقت داشته باشید که در این حالت، شما نیازی به گذراندن آزمون‌های ورودی مانند یوس و سَت ندارید. اما سایر مدارک مانند دیپلم، ریز نمرات و نیز نمرات آزمون‌های بین ‌المللی زبان مانند تافل یا آیلتس، همچنان مورد نیاز هستند.

مسیر رسیدن به متخصص داروسازی حرفه ای

تخصص داروسازی در ترکیه و رشته‌های آن

یکی از عواملی که بر افزایش درآمد داروسازها در ترکیه تأثیر دارد، مدرک تحصیلی آنها است. آمارها نشان می‌دهند که یک داروساز با مدرک کارشناسی ارشد، 77 درصد بیشتر از یک داروساز لیسانس درآمد دارد. به همین دلیل نیز، دانشجویان زیادی به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر می‌پردازند. دانشگاه‌های ترکیه، دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترای داروسازی را در رشته‌های متنوعی برگزار می‌کنند. از جمله:

  • بیوتکنولوژی
  • توسعه دارویی (Drug Development)
  • داروسازی بالینی ( Clinical Pharmacy)
  • فارماکولوژی و سم ‌شناسی
  • شیمی فارماکولوژیک
  • صنعت دارو (Drug Industry)

از این میان، تخصص داروسازی بالینی در ترکیه یک رشته پر طرفدار است. این رشته، به بهبود تجویز و مصرف داروها و نیز کمک به تقویت پیامدهای درمانی داروها در بیماران، اختصاص دارد.

همه چیز درباره بورسیه داروسازی در ترکیه

بورسیه‌هایی که برای تحصیل در ترکیه در نظر گرفته شده‌اند، متنوع هستند. از جمله آنها، تخفیف‌هایی است که برخی دانشگاه‌ها روی شهریه‌ها اعمال می‌کنند. مثلاً دانشجویانی که از طریق آزمون یوس یا sat وارد دانشگاه شده‌اند، از این بورسیه برخوردار می‌شوند.

یک نوع دیگر، بورسیه موفقیت تحصیلی ترکیه است که هزینه آن بر عهده دولت است. مزایای آن هم شامل تحصیل در مؤسسات آموزش عالی ترکیه، حمایت مالی و شرکت در دوره آموزش زبان ترکی می‌شود. این برنامه، رشته‌ها و مقاطع تحصیلی مختلف را در برمی‌گیرد.

فرصت‌های متنوع کار داروسازی در ترکیه

آنچه که دانشجویان در طول مدت تحصیل رشته داروسازی در ترکیه فرا می‌گیرند، آنها را برای فرصت‌های شغلی مختلفی آماده می‌کند. برای مثال، فارغ ‌التحصیلان می‌توانند در مراکز توسعه و تحقیق مشغول به کار شوند. بیمارستان‌ها نیز، مکان مناسبی برای دانشجویانی هستند که رشته داروسازی بالینی را خوانده‌اند. در این صورت، آنها فقط با کادر پزشکی سر و کار خواهند داشت و نه بیماران. کارخانه‌های داروسازی، داروخانه‌ها و محیط‌های آکادمیک هم پذیرش این افراد هستند.

درآمد داروسازی در ترکیه چقدر است؟

ترکیه، یکی از کشورهای رو به رشد در حوزه داروسازی به شمار می‌رود. طبق آخرین بررسی‌ها در سال 2022، صنعت داروسازی در ترکیه 1.5 درصد از بازار داروی جهان را به خود اختصاص داده است. همچنین شرکت های داروسازی در ترکیه، توانسته‌اند جایگاه هجدهم را در جهان، به دست آورند. مهم‌ترین این کمپانی‌ها در استانبول، تکیرداغ، کوجالی و آنکارا قرار گرفته‌اند.

بنابراین، می‌توان حدس زد که این حرفه، از چه جایگاه شغلی و اجتماعی برخوردار است. باید بگوییم که حقوق داروسازی در ترکیه، به طور متوسط 10 هزار و 200 لیر در ماه است. این رقم، معادل 123 هزار لیر در سال خواهد بود. در حقیقت، حداقل درآمد ماهانه 5 هزار و 220 و حداکثر آن 15 هزار و 800 لیر است.

جمع ‌بندی

آشنایی با رشته داروسازی در ترکیه و شرایط آن، از جمله مواردی بودند که در این مقاله به آنها پرداختیم. همانطور که دیدید، تحصیل داروسازی در ترکیه با هزینه‌ای مقرون به صرفه در بهترین دانشگاه‌های این کشور امکان پذیر است. دانشگاه‌ حاجت تپه، آلتین باش، استانبول و آنکارا در زمره بهترین‌های رشته داروسازی در ترکیه قرار دارند.
اگر می‌خواهید خود را برای آزمون‌های ورودی داروسازی آماده کنید، شرکت در دوره‌های جامع متروپل وزرا نقطه شروع خوبی است. فراموش نکنید شما می‌توانید علاوه بر این آزمون‌ها، از مشاوره‌های تخصصی کارشناسان ما نیز بهره‌مند شوید.

در این مطلب تلاش کردیم تا به سوالات مهمی، پیرامون تحصیل داروسازی در ترکیه پاسخ دهیم. در همین راستا، بهترین دانشگاه‌های داروسازی این کشور را به همراه شرایط قبولی، به شما معرفی کردیم. بنابراین، حالا تصویر شفاف‌تری از بازار شغلی یا حتی چگونگی اخذ مدرک تخصص این رشته در ترکیه دارید. اما بدون شک در این مسیر، با پرسش‌ها یا ابهامات بیشتری مواجه خواهید شد. مثلاً، ممکن است از خود بپرسید که دانشگاه حاجت تپه بهتر است یا آنکارا؟

اگر قصد تحصیل رشته داروسازی را در دانشگاه‌های ترکیه بدون آزمون داشته باشید، چه؟ پاسخ به اینگونه سوالات، به تجربه و اطلاعات دقیق و تخصصی نیاز دارد. از این ‌رو، بهترین کار مراجعه به یک مؤسسه معتبر و باسابقه مانند متروپل وزرا است. کارشناسان ما متناسب با شرایط شما، راهنمایی‌های لازم را ارائه خواهند کرد. پس، همین حالا با مؤسسه تماس بگیرید یا از طریق اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ با ما در ارتباط باشید.

منابع:
https://www.globalacademia.com/en/
https://www.aldirasa.com/
http://www.salaryexplorer.com/
https://pharmaboardroom.com/

سوالات متداول رشته داروسازی

شهریه تحصیل داروسازی در ترکیه چقدر است؟

هزینه تحصیل این رشته در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی، بین 14 تا 320 هزار لیر است.

نمره آزمون آلس یا معادل آن یعنی آزمون‌های GRE یا GMAT، مهم‌ترین شروط پذیرش در این مقطع هستند.

دوره کارشناسی داروسازی در ترکیه، 5 سال است.

میانگین درآمد یک داروساز در ترکیه، نزدیک به 10.200 لیر در ماه است.

دانشگاه‌های فنی خاورمیانه، حاجت تپه، آنکارا، آتاتورک، مدیپول آنکارا و یدی تپه از بهترین دانشگاه‌های این رشته در ترکیه هستند.