Search
Close this search box.

آزمون تومر (Tomer) زبان ترکی استانبولی

آزمون تومر (TOMER Exam) یکی از جنبه های مهم آموزش عالی در ترکیه است، زیرا واجد شرایط بودن فرد برای ورود به دانشگاه‌ها را تعیین می‌کند. در این مقاله راهنمای جامع آزمون TOMER شامل فرمت آن، معیارهای واجد شرایط بودن، نکات آمادگی و موارد دیگر را ارائه می‌دهیم. چه دانش‌آموز، والدین یا مربی باشید، این راهنما به شما کمک می‌کند تا امتحان تومر را درک کرده و در آن موفق شوید.

یکی از کشورهایی که اقبال ایرانی‌ها به آن، روز به روز بیشتر می‌شود؛ ترکیه است. طبق آمار “رصدخانه مهاجرت ایران”، بین سال‌های 1990 تا 2024، شمار مهاجران ایرانی به ترکیه بیش از چهار برابر شده است. به عبارتی، ترکیه پس از آمریکا مقصد دوم ایرانی‌ها است. البته همه برای اخذ اقامت، راهی ترکیه نمی‌شوند. تحصیل، یکی دیگر از دلایل ورود به این کشور است. اما هدف مهاجرت باشد یا تحصیل، گرفتن مدرک زبان الزامی است. آزمون تومر، از جمله آزمون‌هایی است که مدرک آن برای کار و تحصیل در ترکیه الزامی است. آزمون Tomer هم مانند یوس؛ منابع و زمان‌بندی دارد. برای آشنایی بیشتر با تومر و مهارت‌های مورد نیاز در آن، ادامه این مطلب را در متروپل وزرا دنبال کنید.

دوره‌های آمادگی آزمون تومر در مؤسسه متروپل وزرا، در قالب یک پکیج کامل به صورت حضوری و آنلاین ارائه می‌شوند. ما در این کلاس‌ها، از منابع استاندارد بین ‌المللی و تخصص استادان مجرب بهره برده‌ایم. همچنین محتوای کلاس‌های آنلاین به صورت ضبط شده در اختیار شما قرار می‌گیرد. بنابراین می‌توانید در هر زمانی، برای مرور مباحث تدریس‌ شده به آنها رجوع کنید. به علاوه، در پایان هر سطح، آزمونی برگزار می‌شود تا آمادگی‌تان برای ورود به سطح بالاتر، مشخص شود. خوشبختانه کیفیت کلاس‌های آنلاین هم در بالاترین حد ممکن قرار دارد. مشاوره‌های کاربردی و امکان انتخاب شیوه آنلاین برای متقاضیان در سراسر کشور، متروپل وزرا را به بهترین مؤسسه یادگیری زبان ترکی بدل کرده است. برای شرکت در دوره‌های متروپل وزرا، کافی است همین حالا تماس بگیرید.


دریافت مشاوره رایگان


مطالعه آزمون TOMER زبان ترکیه

آزمون تومر Tomer چیست؟

نام دو آزمون سنجش مهارت‌های زبان انگلیسی یعنی تافل و آیلتس را، حتماً شنیده‌اید. اما اگر قرار باشد برای کار و ادامه تحصیل در ترکیه اقدام کنید، چه؟ خوب؛ در این صورت می‌توان گفت که شما باید مدرک زبان ترکی داشته باشید. بنابراین، آزمون tomer یا همان (Türkçe Öğretim Merkezi)، میزان مهارت‌های زبان ترکی متقاضیان کار یا تحصیل را در ترکیه می‌سنجد.

البته اگر در دانشگاهی پذیرفته شدید که تدریس دروس در آن، به زبان انگلیسی بود؛ مدرک آیلتس یا تافل به کارتان می‌آید. در غیر این صورت، گرفتن دیپلم تومر پیش ‌نیاز اصلی شما است. نکته دیگر اینکه، برگزارکننده این آزمون UTS (Uzaktan Turkce Sinavi)؛ موسسه‌ای وابسته به دانشگاه آنکارا است.

برای آزمون تومر یا همان زبان ترکی استانبولی به چه مهارتهای کلامی نیاز داریم؟

مهارت‌های آزمون تومر شامل چه می‌شوند؟

سنجش توانایی شما در زبان ترکی به معنای ارزیابی مهارت‌های شنیداری، کلامی و غیره است. این مهارت‌ها عبارت هستند از:

  • مکالمه یا صحبت کردن
  •  گوش دادن
  • خواندن و درک مطلب
  • نوشتن
  •  تلفظ
  • گرامر و ساختار جمله‌ها

بنابراین، 100 سوال در اختیار شما قرار می‌گیرد تا هر یک از این شش مهارت را در شما، مورد ارزیابی قرار دهد. مدت زمان پاسخگویی به این پرسش‌ها، 240 دقیقه است. گفتنی است حداقل نمره برای هر مهارت، 10 و حداکثر نیز، 25 است.

ثبت نام آزمون تومر

اگر می‌خواهید برای شرکت در تومر اقدام کنید، نخست مدارک مورد نیاز را مهیا کنید. این مدارک شامل پاسپورت، دو قطعه عکس پرسنلی و ترجمه کارت شناسایی به زبان ترکی در صورت نداشتن پاسپورت می‌شوند. حالا به سامانه UTS بروید و مدارک را بارگذاری کنید.
البته برای تکمیل ثبت نام، شما نیاز به پرداخت مبلغی دارید. به طور کلی هزینه آزمون tomer، از حدود 100 یورو شروع می‌شود. این مبلغ بستگی به نوع آزمون مورد نظر شما دارد. اینکه قصد گرفتن مدرک دیپلما را دارید و یا سرتیفیکا. در ادامه شما را با این دو نوع مدرک، بیشتر آشنا می‌کنیم؛ با ما همراه باشید.

انواع آزمون tomer کدام هستند؟

مدرک تومر با توجه به مدت اعتبار و کاربرد، به دو نوع اصلی دیپلما (Diploma) و سرتیفیکا (Sertifika) تقسیم‌بندی می‌شود. حال تفاوت این دو مدرک در چیست؟
دیپلما یا دیپلم، یک مدرک دائمی است. یعنی کافی است، یک بار در این آزمون شرکت کرده و نمره قبولی را کسب کنید. بنابراین مهارت زبان ترکی استانبولی شما، برای همیشه تأیید می‌شود. در نتیجه، می‌توانید برای تحصیل در دانشگاههای ترکیه و یا کار در شرکت‌های این کشور، اقدام کنید. البته نباید حداقل نمره را نادیده بگیرید. برای ادامه تحصیل شما به حداقل نمره C1 و برای کار به C2 نیاز دارید. درباره حداقل نمره، بیشتر صحبت خواهیم کرد.

نوع دیگر مدرک آزمون tomer، با نام سرتیفیکا یا گواهی‌نامه شناخته می‌شود. سرتیفیکا برخلاف دیپلما، اعتبار دائمی ندارد و تنها شش ماه تا دو سال، معتبر است. به‌ علاوه، این آزمون در دو سطح مقدماتی و متوسط، برگزار می‌شود. چنانچه در نوع مقدماتی (TEMEL) شرکت کنید، به حداقل نمره B2 احتیاج دارید. اعتبار این مدرک هم، تنها شش ماه است. سرتیفیکای سطح متوسط (ORTA)، اعتبار بیشتری دارد؛ یعنی دو سال. حداقل نمره لازم هم در این آزمون، B1 است.

سوالات آزمون Tomer ترکیه چگونه سطح بندی می شوند؟

سوالات آزمون تومر، چگونه سطح ‌بندی می‌شوند؟

مانند سایر آزمون‌های سنجش مهارت زبانی، تومر هم در سه سطح مبتدی (A1 و A2)، متوسط (B1 و B2) و پیشرفته (C1 و C2) طبقه‌بندی می‌شود. بنابراین، باید بدانید که دانشگاه یا شرکت مورد نظرتان، کدام سطح را شرط پذیرش یا استخدام شما قرار داده است. معمولاً این موضوع با توجه به نوع رشته فرق می‌کند. مثلاً رشته‌های پزشکی، از شما مدرک C2 می‌خواهند و رشته‌های مهندسی، B2. اما، منظور از این سطوح چیست؟

  • سطح A1 یا همان مبتدی: این مرحله شامل آشنایی با ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین لغات و جملات زبان ترکی است. یعنی توانایی برقراری ارتباط، درک و پاسخ دادن به سوال‌های ساده؛
  • سطح A2 یا نیمه ‌مبتدی: در این مرحله، شما قادر خواهید بود در مورد موضوعات از پیش تعیین‌ شده، صحبت کنید. به علاوه، تا حدی نیز از دیالوگ‌های فیلم‌های ترکی، سر در خواهید آورد. این سطح؛ معادل نمره 50 تا 59 آزمون تومر است؛
  • سطح B1 یا متوسط: همانطور که از نام آن پیدا است، شما به دانش متوسط از زبان ترکی دست پیدا می‌کنید. جمله‌ها را به خوبی درک می‌کنید و مطالعه کتاب، برایتان امکان‌ پذیر می‌شود. نمره 60 تا 65 معادل این سطح است؛
  • سطح B2 یا نیمه‌ متوسط: حالا دیگر دانش خوبی از زبان ترکی دارید. حتی قادر هستید تا جملات پیچیده و محاوره‌ای را هم درک کنید. با رسیدن به این سطح، کسب نمره 66 تا 70، به راحتی ممکن است؛
  • سطح C1 یا پیشرفته: در این مرحله هم، دانش شما از زبان ترکی در سطح خیلی خوب است. دیگر به طور کامل، با گرامر و جمله ‌سازی آشنا هستید. در نتیجه، می‌توانید نمره‌ای بین 71 تا 89 را به دست بیاورید؛
  • سطح C2: که پیشرفته‌ترین سطح آزمون تومر است، یعنی تسلط کامل بر نوشتن، گرامر و مکالمه و کسب نمره 89 تا 100.

برای شرکت در آزمون tomer باید از چه منابعی استفاده کنیم؟

منابع و نمونه سوالات آزمون تومر

پیش از اینکه به سراغ تهیه منابع آزمون tomer بروید، بهتر است هدف خود را از شرکت در آزمون مشخص کنید. پس از آن، می توانید از این منابع، کمک بگیرید:

  • کتاب‌های HiTiT که یکی از مهم‌ترین کتاب‌های مرجع تومر به شمار می‌روند؛
  • مجموعه کتاب‌های MER شامل نمونه سوال‌های سال‌های پیش آزمون می‌شوند؛
  • دیکشنری‌ها و فرهنگ ‌نامه‌های زبان ترکی هم می‌توانند به تقویت این مهارت کمک کنند. از جمله آنها کتاب Büyük Türkçe Sözlük است.

شما همچنین، این امکان را دارید تا کتاب ها و نمونه سوالات آزمون را پس از مشاوره با همکارانمان از موسسه متروپل وزرا خریداری کنید.

مراکز برگزاری آزمون تومر در ایران

قبلاً گفتیم که برگزارکننده تومر، دانشگاه آنکارا است. بنابراین یکی از راه‌های شرکت در این آزمون، گرفتن ویزای توریستی و حضور در محل دانشگاه است. اما شهرهای دیگر ترکیه مانند استانبول، آلانیا، آنتالیا، ازمیر و بورسا هم، از دیگر مکان‌های برگزاری تومر هستند.

با این وجود، آزمون Tomer در ایران هم برگزار می‌شود. چرا که ایرانی‌ها، یکی از پر طرفدارترین متقاضیان این آزمون به شمار می‌روند. بهتر است بدانید که مراکز برگزاری آزمون تومر در ایران زیاد نیستند. مثلاً دانشگاه تهران به نمایندگی از دانشگاه آنکارا این آزمون را در ایران ترتیب می‌‌دهد.

زمان برگزاری آزمون تومر 2024

تومر هم مانند آیلتس و تافل، چند بار در سال برگزار می‌شود. بنابراین، زمان‌بندی شما با توجه به مرکزی که می‌خواهید در آن امتحان دهید، متفاوت است. همچنین، اعلام نتایج حدود سه تا 15 روز کاری، به طول خواهد انجامید. فراموش نکنید که برای اطلاع از زمان برگزاری آزمون تومر 2024، بهترین کار؛ مراجعه به سایت UTS است.

جمع‌بندی نهایی

در این مطلب، شما را با یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای تحصیل و کار در ترکیه، یعنی آزمون تومر آشنا کردیم. همانطور که گفتیم، آزمون tomer همانند آیلتس و تافل مهارت‌های زبان ترکی شما را می‌سنجد. همچنین تومر، چند بار در سال برگزار می‌شود و ایران نیز، یکی از مکان‌های برگزاری آن است. با رعایت نکات و اطلاعات ارائه شده در این مقاله، به خوبی در مسیر آمادگی و موفقیت در آزمون TOMER قرار خواهید گرفت. با رویکرد درست و نگرش مثبت می‌توانید به اهداف تحصیلی خود برسید و آینده‌ای روشن برای خود بسازید.

اگر هنوز نکات مبهمی درباره این آزمون برایتان وجود دارد، آنها را با در میان بگذارید. به علاوه، ما در متروپل وزرا و دیگر خوانندگان این مطلب از شنیدن تجربه‌های شما در مورد تومر، خوشحال خواهیم شد. همچنین جهت دریافت مشاوره آزمون رایگان، خرید منابع و ثبت نام در آزمون، با همکارانمان تماس بگیرید.

سوالات متداول آزمون تومر

هزینه ثبت نام با توجه به نوع مدرک ( دیپلما یا سرتیفیکا)، از 100 تا 200 یورو است.
سری کتاب‌های متروپل، HiTiT، استانبول و ... از جمله منابع مهم آمادگی برای آزمون تومر به شمار می‌روند.
خیر. همه افراد در هر رده سنی می‌توانند در آزمون تومر شرکت کنند.
بله. این آزمون در ايران هم برگزار می‌شود. برای اطلاع از زمان و نحوه ثبت نام، با کارشناسان متروپل وزرا در تماس باشید.
اعتبار گواهی سرتیفیکا 2 ساله و گواهی دیپلما هم نامحدود است.
نمونه سوالات آزمون تومر ترکیه
آزمون تومر (Tomer) زبان ترکی استانبولی

نمونه سوالات آزمون تومر

مهاجرت تحصیلی، مستلزم آشنایی با زبان رسمی کشور مقصد است. بنابراین داوطلبانی که می‌خواهند به تحصیل و سپس اقامت در ترکیه بپردازند، به مدرک زبان

ادامه مطلب
معلم کلاس آموزش ترکی استانبولی
آزمون تومر (Tomer) زبان ترکی استانبولی

کلاس آموزش تركی استانبولی

زبان ترکی استانبولی در سال‌های گذشته، طرفداران زیادی پیدا کرده است. در این میان، با افزایش میزان سفر و نیز مهاجرت تحصیلی و کاری ایرانیان

ادامه مطلب
برای آزمون YOS آماده میشوید؟
جهت آمادگی شرکت در آزمون YOS، انتخاب رشته و پذیرش در دانشگاه های ترکیه با مشاورین ما تماس بگیرید.
دریافت مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

شرکت در جلسات رایگان یوس

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل کنید