فهرست مطالب

پزشکی و دندانپزشکی، تنها رشته‌هایی نیستند که دانشجویان را به ترکیه می‌کشانند. تحصیل در رشته معماری (Architecture Field) نیز به دلیل بازار کار و درآمد خوب، متقاضیان خود را دارد. رشته معماری در ترکیه، گرایش‌های مختلفی از جمله طراحی داخلی دارد. از این رو، دانشجویان می‌توانند وارد حوزه مورد علاقه خود شوند. علاوه بر این، مدرک معتبر دانشگاه‌های ترکیه زمینه را برای حضور فارغ ‌التحصیلان در کشورهای دیگر، فراهم می‌کند. در این مقاله، اطلاعات بیشتری را درباره هزینه، شرایط و بورسیه‌های موجود رشته معماری ((Mimari Field) به شما ارائه می‌دهیم. در ادامه این مطلب، همراه متروپل وزرا باشید.

تحصیل در رشته معماری در ترکیه (Mimari Field)

از میان رشته های تحصیلی، شاید هیچ رشته‌ای به اندازه معماری عملی نباشد. این رشته در ترکیه، چهار سال طول می‌کشد و شما از همان آغاز، با دوره‌های کاربردی سر و کار دارید؛ دوره هایی که بر پروژه‌های ساخت ‌و ساز تمرکز می‌کنند. بهتر است بگوییم که معماری، قابلیت اجرایی شدن ایده‌های خلاقانه شما را می‌دهد. به همین دلیل نیز، مبانی و اصول ساخت و ساز را آموزش خواهید دید. برخی از دروس این رشته، شامل موارد زیر می‌شوند.

  • فیزیک ساختمان
  • تحلیل ساختاری
  • علم مصالح ساختمانی
  • شیمی ساختمان
  • نظریه ساختاری
  • مهندسی بهداشت
  • تکنولوژی گرمایش
  • مهندسی برق
  • ساخت و ساز بتنی
  • ساخت و ساز چوب
  • ساخت و ساز فولادی

علاوه بر اینها، شما درس‌های معماری کلاسیک را هم، فرا خواهید گرفت. علم ساختمان، طراحی، ساخت و ساز ساختمان، تاریخ ساخت و ساز و هنر، از آن جمله هستند. نحوه کار با برنامه‌هایی مانند CAD نیز، در زمره درس‌های شما قرار می‌گیرد. این نرم‌افزار، طراحی به کمک کامپیوتر را آموزش می‌دهد. از دیگر ویژگی‌های تحصیل در ترکیه و رشته معماری، پروژه‌هایی است که دانشجویان باید خارج از ساعت‌های کلاس، روی آنها کار کنند.

کلاس رشته معماری در دانشگاه ترکیه

با دانشگاه های رشته معماری در ترکیه آشنا شوید

دانشجویان زیادی برای تحصیل معماری در ترکیه، به این کشور مهاجرت می‌کنند. تعداد دانشگاه‌هایی که دانشکده معماری و گرایش‌های گوناگون این رشته را دارند هم، کم نیست. از آن رو، تحصیل در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی به زبان ترکی یا انگلیسی امکان پذیر است. لازم به ذکر است که تمام دانشگاه‌های ترکیه، عضو معاهده بولونیا هستند. موضوعی که اعتبار مدرک تحصیلی این کشور را در سراسر جهان، تضمین می‌کند. در جدول زیر، می‌توانید نام بهترین دانشگاه‌های معماری ترکیه و شهریه آنها را، مشاهده کنید.

نام دانشگاهرشتهشهریه (لیر)
دانشگاه استانبولمعماری ( انگلیسی)
معماری داخلی
11.000
19 ماییس سامسونمعماری داخلی ( ترکی)
معماری
برنامه‌ ریزی شهری و منطقه‌ای
5.500
فنی خاور‌میانه آنکارامعماری
برنامه ‌ریزی شهری و منطقه‌ای
طراحی صنعتی
5.000
فنی استانبولمعماری چشم ‌انداز
معماری داخلی
معماری صنعتی
برنامه‌ ریزی شهری و منطقه‌ای
5.478
بیلکنت آنکارامعماری
معماری داخلی و طراحی محیطی
طراحی شهری و معماری چشم ‌انداز
255.780
قاضی آنکارامعماری ( 70 درصد ترکی -30 درصد انگلیسی)
طراحی صنعتی (70 درصد ترکی – 30 درصد انگلیسی)
برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای ( 70 درصد ترکی -30 درصد انگلیسی)
7304
گلیشیم استانبولمعماری ( ترکی)121.000
اوکان استانبولمعماری ( ترکی)
معماری داخلی و طراحی محیطی ( ترکی)
طراحی محصول صنعتی ( ترکی)
76.560
باهچه شهیر استانبولمعماری ( انگلیسی)
معماری داخلی و طراحی محیطی ( انگلیسی)
طراحی صنعتی ( انگلیسی)
137.460
ایستینیه استانبولمعماری ( ترکی و انگلیسی)
معماری داخلی و طراحی محیطی ( ترکی)
93.960
مدیپل استانبولطراحی صنعتی ( ترکی)
طراحی شهری و معماری چشم‌انداز ( ترکی)
معماری( انگلیسی و ترکی)
معماری داخلی و طراحی محیطی ( انگلیسی و ترکی)
91.837


108.750
اوزیگین استانبولمعماری ( ترکی و انگلیسی)
معماری داخلی و طراحی محیطی
طراحی صنعتی
243.600

رشته معماری داخلی در ترکیه

همانگونه که مشاهده کردید، معماری داخلی (Interior Architecture) یکی از گرایش‌های مهم این رشته به شمار می‌رود. در برخی دانشکده‌ها، معماری داخلی و طراحی محیطی، یک رشته هستند. اما معماری داخلی چیست؟ در طول تحصیل آن در ترکیه، دانشجویان چه آموزش‌هایی خواهند دید؟

معماری داخلی در حقیقت، تلفیقی از ساختار، حجم، کارکرد، فرد، جامعه، فرم، رنگ، مصالح، تکنیک، زمان، تئوری‌های اقتصادی، سیستم‌های محیطی، هنری و علمی است. در این دوره دانشجویان، مهارت‌های تفکر تحلیلی را یاد می‌گیرند. مهارتی که به آنها امکان می‌دهد تا مشکلات مربوط به طراحی داخلی را با توجه به نیاز کاربر، حل کنند. آنها همچنین، نحوه ترکیب رابطه فرم و کارکرد را با زیبایی شناختی آموزش می‌بینند. موضوعی که آنها را قادر می‌سازد تا با کمک طراحی کامپیوتری و فناوری‍های محیطی، راه‌حل های واقعی را پیدا کنند.

شرایط و مدارک ثبت نام رشته معماری در ترکیه

از میان دانشگاه های ترکیه، بیش از 10 دانشگاه دولتی و خصوصی به تدریس رشته معماری می‌پردازند. علاوه بر این مؤسسات آموزش عالی ترکیه، رشته معماری را در مقاطع تحصیلی گوناگون نیز، ارائه می‌کنند. همچنین زبان تحصیل برخی از دانشگاه‌ها، برای تحصیل رشته معماری در ترکیه زبان انگلیسی است. از جمله آنها می‌توان به دانشگاه‌های استانبول، مدیپل استانبول، ایستینیه و باهچه شهیر اشاره کرد.
شرایط عمومی پذیرش دانشگاه‌های مختلف ترکیه، تقریباً یکسان است. بیشتر تفاوت‌ها هم به حداقل معدل یا نمره زبان، مربوط می‌شود. بنابراین، مدارک لازم جهت تحصیل در مقطع کارشناسی معماری، عبارت هستند از:

  • کپی شناسنامه و پاسپورت؛
  • گواهی دیپلم یا سال آخر دبیرستان ( ترجمه ترکی یا انگلیسی)؛
  • ریز نمرات دوره دبیرستان؛
  • گواهی پرداخت شهریه؛
  • نمره آزمون SAT یا آزمون YOS؛
  • نمره آزمون تومر ( برای دوره‌های ترکی زبان)؛
  • نمره آزمون زبان تافل ( برای دوره‌های انگلیسی زبان)؛
  • عکس.

به خاطر داشته باشید که حداقل نمره آزمون‌های زبان یا ورودی، از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است. مثلاً بعضی از آنها، نمره B2 را برای تومر و تافل 75 را برای زبان انگلیسی، از دانشجو می‌خواهند. برخی دانشگاه‌ها مانند قاضی نیز، دانشجو را ملزم به داشتن حداقل معدل 17 و نمره 1200 برای آزمون ست کرده‌اند.
این دانشگاه همچنین، پذیرش در رشته معماری را مشروط به داشتن تومر C1 کرده است. پذیرفته ‌شدگانی که فاقد مدرک TOMER باشند، باید در دوره‌های یکساله دانشگاه شرکت کرده و سپس، شروع به تحصیل کنند.

کلاس کارشناسی ارشد معماری در ترکیه

تحصیل کارشناسی ارشد معماری در ترکیه

بسیاری از متقاضیان تحصیل معماری در ترکیه، برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا اقدام می‌کنند. به طور معمول، دوره ارشد در این کشور یک تا دو سال است و شامل دوره‌های بدون پایان ‌نامه یا دارای پایان ‌نامه، می‌شود. مثلاً دانشگاههای گلیشیم، فنی استانبول و استانبول، دوره کارشناسی ارشد معماری دارند.
معماری، معماری داخلی، طراحی شهری، برنامه ‌ریزی شهری و معماری چشم‌ انداز؛ از جمله گرایش‌های این رشته در مقطع فوق لیسانس هستند. اما برای ادامه تحصیل در رشته معماری در ترکیه، چه مدارکی مورد نیاز است؟

  • ریز نمرات رسمی تمام دوره‌های کارشناسی و یا ارشد؛
  • داشتن حداقل معدل ( در برخی دانشگاه‌ها: 3.5)؛
  • نمره آزمون آلس، GRE یا GMAT ( برخی دانشگاه‌ها، نمره آلس 55 را برای کارشناسی ارشد و 80 را برای دکترا تعیین کرده‌اند)؛
  • کسب مدرک زبان انگلیسی تافل ( ثبت نام بدون مدرک زبان، ممکن نیست)؛
  • انگیزه ‌نامه؛
  • رزومه دانشجو ( علمی و غیرعلمی)؛
  • توصیه ‌نامه از استادان.

بورسیه رشته معماری در ترکیه

دانشگاه‌های ترکیه هر ساله برای دانشجویان خود، بورسیه موفقیت تحصیلی در نظر می‌گیرند. بنابراین، دانشجویان ممتازی که بتوانند معدل بالایی را در طول تحصیل کسب کنند، از مزایایی بهره‌مند می‌شوند. از جمله آنها می‌توان به تخفیف در شهریه، هزینه غذا و اقامت اشاره کرد.

یک فرصت دیگر برای پذیرش رشته معماری در ترکیه، استفاده از ترکیه بورسلاری است. این بورسیه، به تمام دانشجویان بین ‌المللی تعلق می‌گیرد. البته برای اخذ آن، شرایطی وجود دارد؛ مانند حداقل معدل 15 برای مقطع ارشد و دکترا و معدل 14 برای کارشناسی. امتیازات ترکیه بورسلاری شامل دوره یکساله آموزش زبان ترکی، بیمه درمانی، مخارج دانشگاه و خوابگاه می‌شود.

بازار کار رشته معماری در ترکیه چطور است؟ ( architecture Field)

یکی از پر درآمدترین مشاغل ترکیه، معماری است. آنها می‌توانند وارد مشاغلی چون طراحی ساختمان و یا سازه‌های تزئینی مانند آبنما شوند. علاوه بر این، معماری داخلی هم یک فرصت شغلی خوب در این کشور به شمار می‌رود. چرا که ترکیه هم در زمینه معماری فضای باز و هم طراحی داخلی، یک کشور پیشرفته محسوب می‌شود.
در مجموع متقاضیان شغل معماری در ترکیه، امکان کار در صنعت، شهرداری‌ها، شرکت‌های مهندسی و مدیریت پروژه‌های ساختمانی را دارند. آنها همچنین، می‌توانند برای خود دفتر معماری تأسیس کنند و پروژه بپذیرند.

بازار کار مهندس معمار در ترکیه

درآمد رشته معماری در ترکیه چقدر است؟

معماری اگرچه پر درآمدترین شغل در ترکیه نیست، اما در زمره مشاغل با حقوق بالا قرار می‌گیرد. یک مهندس معمار در ترکیه به طور متوسط، 7 هزار و 270 لیر درآمد دارد. حداقل حقوق 3 هزار و 500 لیر و حداکثر نیز، 14 هزار لیر است. ضمن اینکه این میزان درآمد، 7 درصد از سایر مشاغل ترکیه پایین‌تر است. البته عوامل مختلفی در افزایش یا کاهش درآمد معمارها، نقش دارند. از آن جمله می‌توان به تجربه کاری، جنسیت، مکان و نوع شغل اشاره کرد. برای مثال معمارانی که تنها دو تا پنج سال تجربه دارند، 32 درصد بیشتر از افراد تازه‌کار درآمد کسب می‌کنند.

همچنین در ترکیه، زنان معمار کمتر از مردان دستمزد می‌گیرند. جالب است بدانید که حقوق معمارهایی که در بخش دولتی مشغول به کار هستند، بیشتر از شاغلان بخش خصوصی است. از میان شهرهای ترکیه استانبول، آنکارا، ازمیر و آنتالیا به ترتیب بهترین فرصت‌های شغلی معماری را در خود جای داده‌اند.
در کنار همه این عوامل، نوع شغل نیز بر میزان درآمد، مؤثر است. همانطور که گفتیم حرفه معماری، شاخه‌های متنوعی دارد. در جدول زیر، میزان دستمزد ماهیانه مشاغل گوناگون رشته معماری را به شما نشان می‌دهیم:

نام شغلدرآمد ماهیانه ( لیر)
مدیر معماری (Architectural Manager)14.700 ( بیشترین)
مدیر پروژه و تسهیلات (Facilities and Project Manager)13.800
دستیار مدیر معماری13.600
مشاور معماری13.500
مدیر طراحی12.700
معمار منظر11.200
مدیر برآورد معماری (Estimation)11.100
معمار9.180
طراح داخلی7.700
دستیار طراح داخلی3.480 ( کمترین)

جمع ‌بندی

با شرایط و هزینه‌های تحصیل در رشته معماری (Architecture Field) در کشور ترکیه آشنا شدید. گذر از آزمون های ورودی چون ست و یوس، از جمله الزامات پذیرش رشته معماری در ترکیه است. شما می‌توانید برای آگاهی بیشتر، از مشاوره آزمون کارشناسان مؤسسه متروپل وزرا بهره‌مند شوید. ناگفته نماند شرکت در دوره‌های آنلاین و حضوری نیز، از دیگر خدمات ما هستند.

همانطور که مشاهده کردید، دانشگاه‌هایی مانند استانبول، فنی خاورمیانه و بیلکنت در رشته معماری سرآمد هستند. شما می‌توانید حتی به زبان انگلیسی نیز، در این دانشگاه‌ها تحصیل کنید. اما پیش از هر چیز، باید در آزمون‌های ورودی مانند یوس یا SAT پذیرفته شوید. اما، بسیاری از تصمیمات مثل انتخاب رشته یا دانشگاه مقصد به موقعیت شما بستگی دارد.

مثلاً، ممکن است توان مالی پرداخت شهریه دانشگاه‌‌های خصوصی را نداشته باشید. در این صورت، گزینه‌های شما محدودتر خواهند شد. در مجموع برای یک انتخاب درست و مناسب، کمک گرفتن از مشاور بهترین گزینه است. به همین دلیل است که بسیاری از متقاضیان ادامه تحصیل در ترکیه، به مؤسسه متروپل وزرا مراجعه می‌کنند. تعداد زیادی از دانش ‌آموزان این مرکز، اکنون در دانشگاه‌های خوب ترکیه به تحصیل معماری مشغول هستند. اگر شما هم در جستجوی چنین هدفی هستید، با یک ایمیل یا پیام در واتس‌اپ، سوالات خود را از ما بپرسید.

منابع:
http://www.salaryexplorer.com/
https://www.globalacademia.com/en/
https://educationinturkey.org/en/search

سوالات متداول رشته معماری

بهترین دانشگاه معماری در استانبول کدام است؟

دانشگاه فنی استانبول و ییلدیز تکنیک، دو دانشگاه معتبر معماری ترکیه در شهر استانبول هستند.

شهریه بهترین دانشگاه‌های این رشته، از 5 هزار تا 256 هزار لیر متغیر است.

متوسط حقوق یک معمار در ترکیه، 7.270 لیر در ماه است.

نمره آزمون یوس یا اس ای تی (SAT) برای کارشناسی؛ آلس، GRE یا GMAT برای کارشناسی ارشد و دکترا لازم هستند.

طول دوره کارشناسی معماری در ترکیه، 4 سال و کارشناسی ارشد 2 سال است.