Table of Contents

تمام مناطق ترکیه از سواحل دریای سیاه تا مدیترانه، سرشار از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی هستند. یکی از این مناطق پر طرفدار، شهر مرسین ترکیه (Mersin) در جنوب کشور است که آن را با نام مروارید مدیترانه هم می‌شناسند. مرسین همچون دیگر شهرهای ترکیه، حکومت اقوام گوناگون مانند رومی‌ها و یونانی‌ها را به خود دیده است. این شهر امروز هم، با فرصت‌های تحصیلی و کیفیت زندگی استاندارد، برای خارجی‌ها جذابیت دارد. اما، زندگی و تفریح در مرسین چگونه است؟ دانشگاه‌های آن کدام ها هستند؟ با چقدر هزینه می‌توان در این شهر، اقامت کرد؟ ما در این مقاله از متروپل وزرا، پاسخ تمام سوالات شما را داده‌ایم. پس تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.

درباره شهر مرسین ترکیه

شهر مرسین که به نام ایچل (İçel) هم شناخته می‌شود، مرکز استانی به همین نام در ساحل مدیترانه‌ای جنوب ترکیه است. این شهر و بندر بزرگ، در حدود 15.485 کیلومتر مربع مساحت دارد و از چهار منطقه شهرداری تشکیل شده است. این مناطق عبارت هستند از: آکدنیز، مِزیتلی (Mezitli)، توروسلار (Toroslar) و ینی‌شهیر.

نام مرسین (mersin)، از یک گونه گیاه معطر به نام مایسین (Mysine) گرفته شده است. این گیاه، نوعی گل تلفونی است که در منطقه به وفور رشد می‌کند. به استناد منابع تاریخی، مرسین در هزاره نهم پیش از میلاد مسکونی بوده است. در دوره‌های مختلف تاریخی نیز، تمدن‌های گوناگونی بر آن حکمرانی کرده‌اند. هیتی‏ها، آشوری‌ها، یونانی‌ها و حتی ایرانیان از آن جمله هستند.

امروزه جمعیت شهر مرسین در سال 2024، 1,085,000 نفر و با نرخ رشد جمعیت 1.50% اعلام کرده ‎‎اند. شهر مرسین به زبان انگلیسی Mersin و همینطور به ترکی Mersin و با تلفظ “Merr-sin ee-lee” است.

جالب است بدانید که نقش مرسین در توریسم تابستانی ترکیه، بسیار پر اهمیت است. به همین دلیل هم، آن را “مروارید مدیترانه” لقب داده‌اند. مرسین همچنین، مقصد دانش‌آموزانی خارجی است که برای تحصیل در رشته های تحصیلی گوناگون، وارد دانشگاه‌های آن می‌شوند.

آب و هوای مرسین ترکیه چگونه است؟

همانطور که گفتیم، موقعیت شهر مرسین ترکیه روی نقشه ساحل دریای مدیترانه است. این موضوع، آب و هوای مدیترانه‌ای با تابستان‌های داغ را برای مرسین به همراه آورده است. به عبارت دیگر، این شهر در تابستان‌ها گرم و شرجی و در زمستان‌ها هم، معتدل و مرطوب است. به نحوی که، بیشترین بارش‌های باران نیز در زمستان رخ می‌دهند. در مقابل، خشک‌ترین ماه‌های سال به تابستان تعلق دارد. به علاوه، بالاترین درجه هوا در مرسین 41 درجه سانتیگراد بوده است.

بیشتر بدانید: آزمون یوس ترکیه (YOS Exam)

جاهای دیدنی مرسین ترکیه را بشناسید

بندر مرسین مانند سایر شهرهای ترکیه، جاذبه‌های توریستی زیادی را در خود جای داده است. این جاذبه‌ها، هم دیدنی‌های طبیعی و هم آثار تاریخی را در بر‌می‌گیرند. در حقیقت، دیدنی‌های مرسین در سراسر استان پراکنده هستند، از جمله:

شهر تارسوس و یادگارهای قدیمی آن

تارسوس، شهری در حاشیه رود تارسوس است که 20 کیلومتر با ساحل دریای مدیترانه فاصله دارد. قدمت این شهر، به زمان آشوریان و رومی‌ها بازمی‌گردد. نکته جالب این است که تارسوس، یکی از شهرهای پیشگام در فلسفه یونانی بود. از همین رو هم، یکی از دانشگاه های ترکیه به نام تارسوس در این شهر بنا شده است. از جمله دیدنی‌های این شهر، عبارت هستند از:

  • دیوار و کلیسای سنت پاول
  • خانه‌های تاریخی تارسوس
  • غار اصحاب کهف
  • جاده رومی و طاق پیروزی

قلعه سیلیفکه (Silifke)

این قلعه بیضی‏شکل، بر روی تپه‏ای مشرف به سیلیفکه واقع وتوسط خندق هم احاطه شده است. در حال حاضر، ویرانه‌هایی از آب‌ انبارها، مخازن و سایر سازه‌های داخل قلعه به جای مانده‌اند. جالب است بدانید که این قلعه در دوران باستان، اولین سکونتگاه بشر بوده است. بعدها، صلیبیون در این بنا تغییراتی را به وجود آوردند. همچنین ویرانه‌های یک مسجد از زمان حکومت ییلدیریم بیازیت هم، در داخل قلعه به چشم می‌خورند.

غار بهشت و جهنم

غار بهشت و جهنم، گودال بزرگی است که در نتیجه فرسایش‏های شیمیایی ناشی از یک نهر زیرزمینی به وجود آمده است. در ورودی غار، کلیسای کوچکی قرار دارد که توسط زاهدی به نام پائولوس ساخته شده است. همچنین گودال جهنم نیز که در اثر فرسایش ایجاد شده، 75 متر جلوتر قرار گرفته است. در افسانه‌ها آمده که در زمان باستان، گناهکاران به این گودال انداخته می‌شدند. ضمن اینکه این محل، اسارتگاه تایفون یا بزرگ‌ترین هیولا هم بوده است.

دروازه کلئوپاترا

این دروازه، یکی از از سه دروازه شهر است که زمانی توسط دیوارها احاطه شده بود. کلئوپاترا همچنین، تنها دروازه رو به دریا است که دست نخورده باقی مانده است. بر اساس افسانه‌های قدیمی، کلئوپاترا از این دروازه وارد شهر شد تا با آنتونیوس ملاقات کند.

از دیگر جاذبه‏های این منطقه، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ورزش‌های آبی و رفتینگ
  • قلعه دختران در اِردملی
  • دره کایاجی در اردملی
  • کلیسای ایا تِکلا در سیلیفکه
  • شهر باستانی سلین

بهترین مراکز خرید شهر مرسین ترکیه

سفر به تمام شهرهای ترکیه از استانبول تا مرسین، بدون خرید چیزی کم دارد. اما کدام مراکز خرید، بیشتر با ذائقه گردشگران سازگار هستند؟

مرکز خرید فروم مرسین

این مجتمع تجاری، در منطقه ینی‌شهیر مرسین واقع شده است و محصولات متنوعی در آن به فروش می‌رسند. پوشاک زنانه، مردانه و بچه‌گانه، لوازم آرایشی و بهداشتی، جواهرآلات و کیف و کفش از آن جمله هستند. این مرکز همچنین، برندهای محبوبی را در خود جای داده است. برای نمونه می‌توان به لاکوست، کوتون، ال ‏سی وایکیکی، ماوی، آدیداس، مادام کوکو و پوما اشاره کرد. به علاوه، این مرکز رستوران، پارک کودک، سینما، نمازخانه و صرافی هم دارد.

مرکز خرید بوینر (Boyner)

بوینر هم از دیگر مراکز خرید خوب مرسین با محصولات متنوعی چون پوشاک ورزشی، اکسسوری، لوازم آرایشی و غیره است. این مرکز در روزهای کریسمس، تخفیف‌های خوبی را به مشتریان ارائه می‌دهد. در نتیجه خریداران می‌توانند از برندهایی مانند بنتون، پیرکاردین، تامی جینز و آدیداس خرید کنند. علاوه بر اینها برندهای مشهوری چون آرمانی، کالیون کلین، دلونگی، اکو و روبرتو کاوالی هم در بوینر حضور دارند.

مرکز خرید سولی (Soli)

سولی، یکی از بهترین پاساژهای مرسین در منطقه مزیتلی است. در این مرکز نیز، محصولات گوناگونی چون پوشاک، لوازم ورزشی، کیف و کفش، اکسسوری، لوازم آرایشی و عطر عرضه می‌شوند. ضمن اینکه رستوران، باشگاه ورزشی و بازیگاه کودک هم در آن وجود دارند. مرکز سولی، برای دانشجویان مشغول به تحصیل در ترکیه هم گزینه خوبی است. چرا که، تنها 4 کیلومتر با دانشگاه مرسین فاصله دارد.

محبوب‌ترین هتل های شهر مرسین ترکیه

با توجه به توریستی بودن مرسین، هتل‌های زیادی در آن وجود دارند. اما از میان آنها، بعضی بیشتر رضایت مسافران را به همراه داشته‌اند. هتل‌هایی مانند:

هتل دیوان (Divan Hotel)

دیوان، یک هتل 5 ستاره در منطقه ینی‌شهیر است که اتاق‌های، آن به تهویه هوا و تلویزیون دسترسی دارند. ضمن اینکه این اتاق‌ها، کاملاً ضد حساسیت و عایق صدا هستند. در محوطه هتل هم، امکاناتی مانند باشگاه بدنسازی و پارکینگ رایگان تعبیه شده‌اند. لازم به ذکر است که قیمت اقامت در هتل دیوان، از شبی 127 یورو آغاز می‌شود.

هتل هیلتون مرسین (Hilton SA)

این هتل پنج ستاره، درست رو به‌ روی رودخانه سیحان قرار گرفته است. علاوه بر این، دو موزه معروف مرسین یعنی ناوال و باستان شناسی هم کمتر از یک مایل با آن فاصله دارند. از جمله امکانات هتل هیلتون می‌توان به پارکینگ رایگان، زمین تنیس، ترانسفر فرودگاهی و استخر اشاره کرد. باید اضافه کنیم که حداقل هزینه اقامت در هتل، 127 یورو است.

هتل نوآکس (Noax Hotel)

دیگرهتل محبوب مرسین، نوآکس در بلوار قاضی مصطفی کمال است. این هتل که قیمت یک شب اقامت در آن 99 یورو است، با موزه ناوال هم فاصله اندکی دارد. برخی از امکانات هتل نوآکس شامل اینترنت پر سرعت، استخر روباز، تلویزیون ماهواره‌ای و روم سرویس می‌شوند.
سایر هتل‌های خوب مرسین، اینها هستند:

  • هتل ناوونا (Navona)
  • هتل ریزورت VM
  • هتل گرند ماردینی
  • هتل مِنورد (Menord Hotel)

هزینه‌های زندگی در مرسین ترکیه (Mersin City)

اگر قرار باشد مرسین را برای زندگی انتخاب کنید، باید از هزینه‌های روزانه در آن آگاه باشید. قبل از هر چیز باید بگوییم که مرسین، یک شهر ارزان برای اقامت است. مخارج ماهیانه یک خانواده 4 نفره در این شهر بدون احتساب کرایه‌خانه، به حدود 24.301 لیر می‌رسد. این مبلغ برای یک نفر، نزدیک به 7.275 لیر خواهد بود.

به ‌علاوه بیشتر هزینه‌های زندگی در مرسین، نخست به خورد و خوراک و سپس، حمل و نقل و اجاره‌ خانه اختصاص دارد. بنابراین می‌توان گفت این شهر، در مقایسه با استانبول یا حتی آنتالیا ارزان‌تر است. مثلاً مخارج زندگی در مرسین، 5 درصد پایین‌تر از آنتالیا است. البته این ارزانی، به معنی پایین بودن کیفیت زندگی نیست. چرا که، خارجی‌های زیادی در این شهر زندگی می‌کنند.

در کنار اینها، باید به شاخص امنیت در مرسین هم اشاره کرد که نزدیک به 70 درصد است. این شهر همچنین، پنجمین شهر امن ترکیه به شمار می‌رود. در پایان باید اضافه کنیم که در مرسین، همه چیز برای یک زندگی راحت دانشجویی فراهم است. پایین بودن هزینه حمل و نقل و اقامت، از جمله دلایل آن هستند. بنابراین، دانشجویانی که قصد تحصیل را در دانشگاه مرسین یا دیگر دانشگاه‌های شهر دارند، کمتر نگران هزینه تحصیل خود خواهند بود.

نکاتی درباره خرید خانه در مرسین ترکیه

شکی نیست که قیمت خانه در مرسین ترکیه با توجه به محله، متراژ و امکانات متفاوت است. مثلاً قیمت هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر، نزدیک به 18 هزار و 300 لیر است. اما برای خرید خانه در سایر محله‌های شهر، باید 15.500 لیر را به ازای هر متر مربع پرداخت کنید.

در عین‌ حال اجاره بها آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر، به حدود 4000 لیر می‌رسد. این رقم برای یک دستگاه آپارتمان یک خوابه در دیگر مناطق شهر، 3145 لیر است. همچنین، قیمت خانه سه ‌خوابه در مرکز شهر مرسین و سایر محله‌ها هم به ترتیب 7727 و 6136 لیر است. لازم به ذکر است که قیمت اجاره خانه در مرسین ترکیه، 63 درصد ارزان‌تر از استانبول است. این امر تأثیر زیادی بر کاهش هزینه تحصیل در ترکیه، برای دانشجویان دانشگاه‌های این شهر داشته است.

امکانات حمل و نقل در شهر مرسین

جالب است بدانید که مرسین، در منطقه‌ای واقع شده است که به بسیاری از وسایل حمل و نقل دسترسی دارد. این شهر به راحتی از طریق جاده، راه‌ آهن و مسیر هوایی قابل دستیابی است. مثلاً 29 سرویس قطار، به صورت روزانه از مرسین به آدانا وجود دارند که 12 تای آنها، پر سرعت هستند.

علاوه بر این، فرودگاه مرسین ترکیه هم در شهر تارسوس در مرحله افتتاح قرار دارد. این فرودگاه با نام فرودگاه منطقه‌ای چوکوروا، پروازهایی را به استان مرسین، آدانا و سایر مناطق چوکوروا مانند عثمانیه خواهد داشت. دیگر فرودگاه این منطقه، شاکیرپاشا آدانا است که در تمام استان‌های ذکر شده، به ارائه خدمات می‌پردازد. با این‌حال، از آنجایی که شاکیرپاشا در مرسین قرار ندارد، کمی دور است.

در کنار اینها، برای برخی فاصله وان تا مرسین ترکیه هم اهمیت دارد. بنابراین بهتر است بدانید که فاصله این دو شهر، در حدود 792 کیلومتر است. این مسیر را، هم از طریق هواپیما و هم قطار می‌توان طی کرد. به اینصورت که از فرودگاه وان در فرودگاه آدانا پیاده شده و از آنجا، راهی مرسین شوید. راه دیگر این است که از وان با اتوبوس به تاتوان بروید. سپس از تاتوان با قطار و با گذشتن از شهرهای مالاتیا و آدانا به مرسین برسید.

سفر از ایران به مرسین

بد نیست بدانید که پروازهای ایران به مرسین هم، از طریق فرودگاه آدانا انجام می‌شوند. البته این پروازها، بدون توقف نیستند. برای مثال، برخی از آنها پس از یک توقف در فرودگاه‌های استانبول، به فرودگاه شاکیرپاشا می‌رسند. پروازهای با دو توقف نیز، نخست در دو فرودگاه بین‌ المللی استانبول و اسنبورغا آنکارا به زمین می‌نشینند.

باید اضافه کنیم که مسیر فرودگاه آدانا به مرسین هم، از طریق تاکسی و قطار قابل دسترسی است. فاصله این دو، بین 51 دقیقه تا 1 ساعت و 18 دقیقه خواهد بود. ناگفته نماند که سفر زمینی به مرسین، از مرز بازرگان یا سایر مرزهای زمینی ممکن نیست.

بیشتر بدانید: منابع آزمون یوس (YOS) ترکیه

فرصت‌های تحصیل در شهر مرسین

پیشتر گفتیم که مرسین، مقصدی برای دانشجویان خارجی نیز است. این شهر، سه دانشگاه دولتی و غیر دولتی دارد که هر کدام شرایط پذیرش متفاوتی دارند. با این‌ وجود، اعتبار مدرک تحصیلی هر سه آنها در دیگر کشورهای جهان مورد تأیید است. در ادامه، شما را بیشتر با این دانشگاه‌ها آشنا می‌کنیم.

دانشگاه دولتی مرسین

بهترین دانشگاه شهر، دانشگاه مرسین نام دارد که در سال 1992 میلادی افتتاح شده است. این دانشگاه در سال 2024 میلادی، در جایگاه 2070 جهان، 614 در آسیا و 35 در ترکیه قرار گرفته است. دانشگاه مرسین در مجموع 16 دانشکده، 5 مؤسسه تحصیلات تکمیلی و 11 مدرسه حرفه‌ای دارد. از جمله رشته‌های آن هم می‌توان به پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، مهندسی، معماری، جهانگردی و هنرهای زیبا اشاره کرد.

دانشگاه مرسین از طریق معدل و آزمون یوس، به پذیرش دانشجویان خارجی می‌پردازد. برای این منظور، متقاضیان باید حداقل نمره 50 را در آزمون یوس کسب کنند. ضمن اینکه، داشتن مدرک تومر هم برای تحصیل در این دانشگاه الزامی است. گفتنی است که هزینه تحصیل در دانشگاه مرسین، بین 8000 تا 87.500 لیر است.

دانشگاه تارسوس

دیگر مؤسسه آموزش عالی شهر، دانشگاه خصوصی تارسوس (Tarsus) است. این دانشگاه که در سال 2009 آغاز به کار کرده است، در رتبه 6159 جهان قرار دارد. جایگاه آن در آسیا و ترکیه هم، به ترتیب 2872 و 146 است. دانشگاه تارسوس، دارای 4 دانشکده، یک مؤسسه تحصیلات تکمیلی و 2 مدرسه حرفه‌ای است. مهندسی، اقتصاد و علوم اجرایی، علوم بهداشت، طراحی معماری و هنرهای زیبا دانشکده های آن هستند.

باید خاطرنشان کنیم که این دانشگاه، از سه طریق آزمون یوس، SAT، شرط معدل و ریز نمرات دانشجویان خارجی را می‌پذیرد. اما برای قبولی در ارشد و دکترا، شما به نمره 55 آزمون آلس یا 149 در GRE و 450 در GMAT نیاز خواهید داشت. مدرک آزمون تومر و مصاحبه شفاهی هم، دیگر ملاک‌های پذیرش در این مقاطع هستند. لازم به ذکر است که شهریه رشته‌های کاردانی این دانشگاه، بین 14.250 تا 28.500 لیر است. این رقم برای رشته‏های کارشناسی، از 26.312 تا 58.625 لیر متغیر خواهد بود.

دانشگاه دولتی چاگ (‌çağ‌‌)

دانشگاه چاگ، در سال 1997 شروع به کار کرده است. بر اساس رتبه ‌بندی مؤسسه cwur، جایگاه این دانشگاه در سال تحصیلی 2021 – 2022 در جهان، 2075 بوده است. در همین سال، دانشگاه رتبه 54 را در میان دانشگاه‌های ترکیه از آن خود کرده است. دانشگاه چاگ، سه دانشکده، یک مؤسسه تحصیلات تکمیلی ( علوم اجتماعی) و یک مدرسه ‌حرفه ای دارد.
حقوق، هنر و علوم، اقتصاد و علوم اجرایی دانشکده‌های این دانشگاه هستند. باید اضافه کنیم که نمره آزمون یوس، مدرک دیپلم و تومر، شرایط قبولی در دانشگاه چاگ هستند. به علاوه، هزینه تحصیل در آن هم از 14.425 تا 28.485 لیر است.

قبولی در آزمون یوس، با کمی تمرین و دسترسی به نمونه سوالات امکان پذیر است. یک راه کاملاً کاربردی، شرکت در کلاس حضوری یوس مؤسسه متروپل وزرا است. این دوره‌های جامع علاوه بر نمونه سوال، آزمون‌های آزمایشی و منابع معتبر را هم در اختیار شما قرار خواهند داد.

جمع بندی

این مقاله را، به معرفی شهر مرسین ترکیه (Mersin) در ساحل دریای مدیترانه اختصاص دادیم. همانطور که گفتیم، مرسین علاوه بر جاذبه‌های تاریخی بسیار، سه دانشگاه دولتی و غیر دولتی هم دارد. ضمن اینکه، مراکز خریدی چون مرسین فروم هم در آن مورد توجه گردشگران هستند. در کنار اینها، به هزینه زندگی و قیمت خانه در این شهر هم اشاره کردیم که در مقایسه با استانبول پایین‌تر است. بنابراین، حالا تصویر کامل‌تری از گردش، تحصیل و حتی اقامت در مرسین خواهید داشت.

اگر فکر می‌کنید این شهر و دانشگاه‌های آن برای ادامه تحصیل مناسب هستند، حالا وقت عمل است. شما می‌توانید از طریق واتس‌اپ، تماس تلفنی یا تلگرام با کارشناسان ما در متروپل وزرا ارتباط برقرار کنید. سپس، سوالات و ابهام‌های خود را درباره تحصیل در ترکیه و آزمون‌های ورودی بپرسید. مشاوران ما در ساعات اداری و اسرع وقت، پاسخ پرسش‌های شما را خواهند داد.
منابع:
https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Mersin
https://www.realtygroup.property/which-is-the-best-area-to-live-in-mersin
https://www.tripadvisor.com/Hotels-g298000-Mersin_Mersin_Icel_Turkish_Mediterranean_Coast-Hotels.html