Table of Contents

بعد از استانبول، نام ترکیه با یک شهر دیگر هم شناخته می‌شود و آن، شهر آنتالیا (Antalya city) است. این شهر ساحلی به ویژه در تابستان، روزهای بسیار شلوغی را تجربه می‎‎کند. اما تفریحات شهر آنتالیا ترکیه، آنقدر زیاد هستند که می‎‎توان هفته ‎ها در آنها گشت و لذت برد.

علاوه بر این‎ها، شهر آنتالیا ترکیه چند سالی است که برای دانشجویان ایرانی هم جذابیت پیدا کرده است. دانشجویانی که تلاش می‌کنند، در یکی از رشته‌های تحصیلی مهم‌ترین دانشگاه آن پذیرفته شوند. با این تفاسیر، آشنایی با شهر آنتالیا اهمیت دو چندان پیدا می‌کند. مقاله حاضر از متروپل وزرا، همه چیز از غذاهای آنتالیا تا شیوه‌های حمل و نقل، تجربه زندگی در آنتالیا و معایب زندگی در آنتالیا را به شما معرفی می‌کند. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

معرفی شهر آنتالیا ترکیه

شهر زیبای آنتالیا که مرکز استانی به همین نام است، در غرب ترکیه و منطقه مدیترانه قرار گرفته است. شهر آنتالیا، مرکز گردشگری و تفریحی ترکیه به شمار می‌رود و تاریخی طولانی دارد. برخی منابع تاریخی بر این باور هستند که نام شهر، از پادشاهی به نام آتالوس دوم گرفته شده است. پادشاهی که 150 سال پیش از میلاد مسیح، فرمانروای آن منطقه بوده است. اما کاوش‌های باستان ‎شناسی، قدمت آنتالیا را بیشتر از این و حدود 300 سال قبل از میلاد مسیح تخمین می‎زنند.

شهر آنتالیا ترکیه به زبان انگلیسی Antalya و همینطور به ترکی Antalya است. و در زبان ترکی عثمانی به آنطالیه نوشته می‌شود.

درباره همسایگان شهر آنتالیا باید بگوییم که این شهر، از شمال به شهرهای بوردور و اسپارتا محدود می‌شود. همچنین، دریای مدیترانه در جنوب آن و دو شهر کارامان و مرسین هم در شرق آنتالیا واقع شده‎‎اند. مولا و کمر هم، در غرب و جنوب غرب با آنتالیا همسایه هستند. آخرین بررسی‌ها جمعیت آنتالیا را در سال 2024، 1,372,000 (1 میلیون و 372 هزار) نفر و با نرخ رشد جمعیت 1.86% اعلام کرده ‎‎اند. این جمعیت در مساحتی بالغ بر 20.815 کیلومتر‌مربع زندگی می‎‎کنند. تصویر زیر، نقشه شهر آنتالیا در ترکیه را نشان می‌دهد.

شرایط آب و هوای شهر آنتالیا در نمودار

بیشتر بدانید: آزمون یوس ترکیه (YOS Exam)

آب و هوای آنتالیا چگونه است؟

همانطور که گفتیم، استان آنتالیا در منطقه مدیترانه واقع شده است. این موقعیت، آب و هوای مدیترانه‌ای را برای آن به ارمغان آورده است. در نتیجه هوا در تابستان‌ها گرم و خشک، اما در زمستان معتدل و بارانی است. در حقیقت جریان هوای گرمی که از سمت دریا به ساحل می‌آید، مانع از سرمای زیاد آنتالیا در زمستان می‌شود. به طوری که میانگین دمای هوا در این فصل، 15 – 9 درجه است و برف نیز به ندرت در آن می‌بارد.

در مقابل، تابستان‌های آنتالیا به شدت داغ است. متوسط دما در این فصل، بین 28 تا 36 درجه سانتیگراد است. گاهی حتی، دما در تابستان به 40 درجه هم می‌رسد. این را هم باید اضافه کرد که شهر آنتالیا در پاییز و زمستان، شاهد باران‌های سیل ‎آسا است. با همه این احوال، می‌توان آنتالیا را یک شهر آفتابی دانست که هرسال، 3000 ساعت آفتاب را به خود می‌بیند.

با جاهای دیدنی آنتالیا آشنا شوید

پیشتر اشاره کردیم که آنتالیا، مرکز توریستی ترکیه به شمار می‎‌رود. جاذبه‌های تفریحی این شهر، آنقدر زیاد هستند که ممکن است از خود بپرسید: حالا، از میان این همه دیدنی در شهر آنتالیا کجا بریم؟ برای آسانی کار، ما چند نمونه از این دیدنی‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

سواحل آنتالیا

نمی‌توان انکار کرد که سواحل شهر انتالیا، جذاب‎‎ترین بخش آن هستند. این شهر، بیش از 10 ساحل دارد که هر کدام، زیبایی منحصر به خود را دارند، از جمله:

ساحل کُنیالتی

این ساحل زیبا که به مرکز شهر نزدیک است، دومین ساحل عمومی آنتالیا به شمار می‌رود. کنیالتی جاذبه‌های زیادی دارد، مانند:

  • آب تمیز برای شنا
  • ساحل بزرگ برای تفریج و حمام آفتاب
  • پارک آبی با وسایل بازی آبی و استخر دلفین‌ها
  • رستوران‌ها و کافه‌ها
  • یک آکواریوم پر از آبزیان گوناگون

ساحل لارا

لارا در شرق آنتالیا واقع شده است و با پلاژهای اختصاصی خود، در میان گردشگران محبوب است. در این منطقه، استراحتگاه‌های زیادی با صندلی‌های چتردار وجود دارند که مخصوص آفتاب گرفتن هستند. به علاوه، ورزش‌های ساحلی مانند والیبال، رستوران‌ها، کافه‌ها و کلوب‌های شبانه زیبایی ویژه‎ای به آن بخشیده‌اند.

ساحل کمر

کمر حدود 40 کیلومتر با آنتالیا فاصله دارد. اما، محبوب ترین ساحل آن است. کمر، مرکز رافتینگ آنتالیا به شمار می‌رود. ورزشی مهیج که بر روی رودخانه کوپرولو انجام می‌شود و هر ساله، گردشگران زیادی را به این منطقه می‌کشاند. از دیگر جاذبه‌ها و جاهای دیدنی کمر آنتالیا، می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • شنا، غواصی، ماهیگیری و قایق‎ سواری
  • چشمه‌ها و آبشارها
  • پیست اسکی
  • دره گوینوک

علاوه بر اینها، سواحل زیر هم جزو مکان‌های تماشایی آنتالیا هستند:

  • ساحل بلک
  • ساحل الیمپوس
  • ساحل چیرالی
  • ساحل آدراسان
  • ساحل کاپوتاش
  • ساحل پاترا
  • ساحل بغاز یا بسفر

بیشتر بدانید: کلاس حضوری آزمون یوس

آثار تاریخی آنتالیا

برخلاف تصور همه، شهر آنتالیا جاهای دیدنی تاریخی هم کم ندارد. مثلاً محله پر پیچ و خم کالیچی یا همان شهر قدیم آنتالیا از دوره عثمانی به جای مانده است. قدم زدن در کوچه‌ها و تماشای خانه‌های قدیمی، شما را به حال و هوای گذشته می‌برد. یک بندر قدیمی هم، درست کنار دریای مدیترانه واقع شده است. می‌توانید در کافه‌های این بندر، قهوه‌ای بنوشید یا حتی در آب دریا، شنا کنید. موزه آنتالیا، مناره ییولی (Yivli)، شهر باستانی آسپِندوس و ترمِسوس هم بخش‌های دیگری از یادگارهای تاریخی آنتالیا هستند.

مهیج‎‎ترین شهربازی آنتالیا

احتمالاً هیچ جایی در سفر، به اندازه شهربازی بچه‌ها را خوشحال نمی‌کند. حتی اگر، یک مقصد عالی مثل آنتالیا یا کوش آداسی را برگزیده باشید. خبر خوب این است که آنتالیا، یک پارک تفریحی بزرگ به نام اکتور لوناپارک (Aktur Lunapark) دارد. این پارک در ساحل کنیالتی قرار گرفته است و وسایل آن، برای همه سنین مناسب هستند. سینما 5 بعدی، چرخ و فلک و سرسره‌های بزرگ، سرزمین عجایب، قلعه فنری و ترامپولین از جمله تفریحات پارک به شمار می‌روند.

جاهای تفریحی و گردشگری آنتالیا ترکیه

آشنایی با بهترین مراکز خرید آنتالیا (Antalya City)

خرید از مهم‎ترین جذابیت‌های سفر به آنتالیا است. این شهر توریستی، هم مراکز خرید مدرن و لوکس دارد و هم بازارهای هفتگی. چند مورد از آنها را به شما معرفی می‌کنیم.

مرکز خرید تراسیتی (Terracity)

تراسیتی در یکی از بهترین محله‌های شهر، فِنر قرار گرفته است و برندهای زیادی را در خود جای داده است. هوگو باس، آدیداس، لاگوست، ماسیو دوتی وتامی هیلفیگر از آن جمله هستند. البته برندهای محبوب ترک مانند کوتون و ال سی وایکیکی هم در این مرکز خرید، حضور دارند. در کنار پوشاک، فروشگاه‌های لوازم آرایش و لوازم خانگی هم را می‌توانید در تراسیتی ببینید. اما هیچ چیز به اندازه حراج‌های فصلی و تخفیف‌های دوره‎ای، در این مرکز خرید جذاب نیست. علاوه بر همه این‎ها، رستوران‌ها و فودکورت‌های زیادی هم در طبقه آخر آن وجود دارند.

مرکز خرید ام میگروس (5M Migros)

در این مجتمع تجاری لوکس، 130 فروشگاه از برندهای مختلف محصولات خود را به فروش می‌رسانند. از جمله آنها پوشاک مردانه، زنانه و بچه‌گانه، کیف و کفش، لوازم ورزشی، آرایشی و خانگی است. مثلاً برندهای خوشنامی چون مادام کوکو، آدیداس، نایک، ایو‎روشه، زارا و لاگوست در میگروس شعبه دارند. البته جذابیت این مرکز، تنها در فروشگاه‌های آن نیست. زمین بازی، پردیس سینمایی، رستوران و فودکورت هم برای تفریح و شکم‌گردی مهیا هستند. میگروس، در بلوار آتاتورک واقع شده است.

مرکز خرید مارک آنتالیا (MarkAntalya)

مارک آنتالیا، یکی از جدیدترین مراکز خرید شهر است که در محله مورات پاشا قرار دارد. این مرکز با 155 فروشگاه، برندهای معروفی چون دریمود، آلتینیِلدیز و ایپکیول را در خود جای داده است. اگرچه محصولات مرکز خرید مارک کمی گران هستند، اما از اصالت و کیفیت برخوردار هستند. شما همچنین، می‎توانید از سینما و رستوران‌های این مجتمع هم لذت ببرید. باید خاطر نشان کنیم که یکی از نقاط مثبت مارک آنتالیا، دسترسی راحت به آن است.

مرکز خرید اوزدلیک (Ozdelik)

اوزدلیک در مقایسه با مراکز خرید بالا، کمی قدیمی و معمولی به نظر می‎رسد. با این‌ وجود، برندهای زیادی در 100 فروشگاه آن شعبه دارند. ضمن اینکه این مرکز، یکی از بزرگ‌ترین بازارهای آنتالیا در مرکز شهر است. همین هم، باعث شده است تا دسترسی به آن آسان باشد. اوزدلیک هم مانند دیگر مراکز، امکانات رفاهی زیادی مثل رستوران و فودکورت، سالن بازی کودکان و غیره دارد.

بازارهای هفتگی آنتالیا

جالب است بدانید که آنتالیا هم مانند ایران، بازارهای هفتگی از شنبه ‎بازار تا پنجشنبه ‎بازار دارد. این بازارها، در مکان‎‌های مختلفی برگزار می‌شوند. مثلاً شنبه‌ بازار در محله لارا است و محصولاتی چون پوشاک، عینک و جواهرآلات با قیمتی مناسب در آن به فروش می‌رسند. البته خیابان لارا در روزهای سه‌شنبه هم، شاهد برپایی سه‌شنبه ‎بازار است. بعد از آن، چهارشنبه بازار آنتالیا در تقاطع دو خیابان شارامپول و سوکویلو و پنجشنبه‌بازار هم، در خیابان حامدیه (Hamidiye) برگزار می‌شوند.

دیگر مراکز خرید محبوب شهر آنتالیا، عبارت هستند از:

  • مرکز خرید آنتالیا توربان مارینا در محله کالیچی
  • مرکز خرید آکاپارک
  • اوت لت دیپو (Deepo)
  • اوت لت مانیانا
  • بازار قدیم آنتالیا
  • بازار جمهوریت

بیشتر بدانید: کلاس آنلاين آزمون یوس

از آنتالیا چی بخریم؟

صنعت پوشاک ترکیه، یکی از عوامل جذب گردشگر به این کشور بوده است. حتی برای خیلی از مسافران، آنتالیا گردی در خرید خلاصه می‌شود. بنابراین می‌توان با گشتی در مراکز خرید این شهر، از برندهای محبوبی مثل کوتون، ال‎سی وایکیکی و غیره خرید کرد.

علاوه بر لباس، آنتالیا به واسطه محصولات چرمی و ابریشمی خود مانند شال، روسری و کراوات هم شناخته شده است. اگر اهل سوغاتی‌های خوراکی هستید، قهوه ترک، راحت ‎الحلقوم، ادویه‌های ترکی و باقلوا گزینه‌های خوبی هستند. ناگفته نماند که ظروف سفالی و سرامیکی، گلیم، فرش و زیورآلات آنتالیا هم طرفدار دارند.

حمل و نقل عمومی در آنتالیا چگونه است؟

وسایل نقلیه گوناگونی برای رفت و آمد درون شهری در آنتالیا وجود دارند. اگرچه این شهر فاقد مترو است، اما تردد با تاکسی، اتوبوس، تراموا و دلموش امکان پذیر است. از بین این‌ها، کرایه تاکسی بالاتر است، به ویژه اگر در ساعات اوج ترافیک سوار بر آن شوید. در مقابل، اتوبوس و تراموا مقرون به صرفه هستند و کرایه آنها هم، با آنتالیا کارت پرداخت می‌شود. با توجه به بالا بودن کرایه‌ها در شهر آنتالیا، این کارت به نوعی در کاهش هزینه تحصیل در ترکیه مؤثر است.

به خاطر داشته باشید که برای جابجایی با دلموش، مجاز به استفاده از آنتالیا کارت نیستید. دلموش‌ها به شکل ون یا مینی‌بوس‌های زرد رنگی هستند که مسیرشان، در پشت شیشه جلوی ماشین مشخص شده است. برای رفت و آمد به جاذبه‌های شهر، تراموا بهترین گزینه است. زیرا، بیشتر مکان‌های دیدنی در مسیر آن قرار دارند و هر نیم ساعت هم حرکت می‌کند. جالب است بدانید که، اتوبوس‌های دریایی هم وجود دارند که شما را از اسکله کالیچی به ساحل کمر می‌رسانند.

بهترین هتل‌های آنتالیا کدامند؟

آنتالیا از آن دست شهرهایی است که بیشتر هتل‌های آن، لاکچری و لوکس هستند. مثلاً اغلب هتل‌های پنج ستاره این شهر، برای خود ساحل اختصاصی دارند. اما از میان آنها، برخی مورد رضایت مسافران بیشتری بوده‌اند، مانند:

هتل یوآل سی‌لایف ریزورت کمر

این هتل پنج ستاره همانطور که از نام آن پیدا است، خدمات uall را به مسافران عرضه می‌کند. هتل سی لایف با 352 اتاق، در فاصله 42 کیلومتری از مرکز شهر واقع شده است. شما می‌توانید مسافت هتل را تا ساحل، پیاده و در عرض 18 دقیقه طی کنید. از مهم ترین امکانات این هتل، می‌توان به استخر فصلی و سر پوشیده و باغ اشاره کرد. در ضمن، رستوران‌های هتل هم انواع غذاهای مکزیکی و مدیترانه‌ای را سرو می‌کنند.

هتل تایتانیک گلف بلک

یکی دیگر از هتل‌های لوکس و پنج ستاره آنتالیا، هتل تایتانیک گلف در منطقه بلک است. این هتل، 35 دقیقه از مرکز شهر دور بوده و نمای زیبایی به رودخانه بسگوز دارد. هتل تایتانیک آنتالیا، به ویژه برای کسانی که به ورزش گلف علاقه دارند گزینه خوبی است. مسافران می‌توانند، در انواع اتاق‌ها و سوئیت‌های هتل اقامت داشته باشند و از امکاناتی مثل حمام خصوصی بهره‌مند شوند. علاوه بر همه اینها، 12 رستوران هم در هتل وجود دارند که غذاهای دریایی، ترکی، ایتالیایی و باربیکیو را طبخ می‌کنند. قیمت یک شب اقامت در هتل تایتانیک، از 550 دلار شروع می‌شود.

هتل یوآل باروت کالکشن کمر

در منطقه کمر، هتل‌های محبوب دیگری مانند باروت کالکشن هم هستند که تنها، 45 دقیقه از مرکز شهر فاصله دارند. این هتل، دارای 360 اتاق و امکاناتی مثل ترانسفر رایگان فرودگاهی، پارک آبی، اسپا، سونا و ساحل اختصاصی است. یک مزیت دیگر آن هم، نزدیکی به ساحل عمومی مرکز باتی است. هتل باروت، 5 رستوران با غذاهای ترکی، مدیترانه‌ای و ایتالیایی دارد. بد نیست بدانید که حداقل قیمت اقامت در این هتل، 450 دلار است.

هتل یوآل باروت کالکشن لارا

اگر در جستجوی یک هتل شیک در منطقه لارا هستید، هتل باروت کالکشن انتخاب مناسبی است. این هتل پنج ستاره که اتفاقاً از هتل‎‎های گران آنتالیا هم به شمار می‌رود، دارای 24 ویلای اختصاصی است. ویلاهایی با بالکن‌های بزرگ و مشرف به دریا که برای اقامت در آنها، باید حداقل هزار دلار هزینه کنید. به علاوه، در رستوران‌های این هتل نیز انواع غذاهای ترکی و مدیترانه‎ای سرو می‌شوند. باید اضافه کنیم که هتل، تنها 15 دقیقه با فرودگاه آنتالیا فاصله دارد.
اما ممکن است شما، جزو مسافرانی باشید که ترجیح می‎دهند در هتل‌های اقتصادی اقامت کنند. در اینصورت، ما هتل‎های سه ستاره زیر را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

  • هتل دنیژان (Denizhan Hotel)
  • هتل گرند میرامور (Grand Miramor Hotel)
  • هتل هیمروس بیچ (Himeros Beach hotel)
  • هتل لارا هادریانوس (Lara Hadrianus)

راه‌های سفر به آنتالیا از ایران

در ایران پروازهای مختلفی از شهرهای تهران، مشهد و تبریز به مقصد آنتالیا وجود دارند. اگرچه، این پروازها مستقیم نیستند و شما باید در میانه راه توقف کنید. مثلاً پرواز تهران به آنتالیا، شما را در فرودگاه بین ‎المللی استانبول یا صبیحاگوکچن پیاده می‌کند. از آنجا هم با یک پرواز دیگر، در فرودگاه آنتالیا به زمین خواهید نشست. فاصله بین استانبول تا آنتالیا هم، حدود 5 ساعت است.

شما همچنین، می‌توانید از طریق پرواز مشهد به آنتالیا به مقصد برسید. این پرواز، در فرودگاه‌های دوحه و استانبول توقف می‌کند. بعد از آن هم، با هواپیمای دیگری به سمت فرودگاه آنتالیا حرکت خواهید کرد. این سفر هوایی، ممکن است بین 17 تا 34 ساعت طول بکشد.

علاوه بر این، مسافران زیادی با تور آنتالیا از تبریز به این شهر سفر می‌کنند. پروازهای غیرمستقیم تبریز – آنتالیا، به جای استانبول در فرودگاه دنیزلی توقف می‌کنند که 196 کیلومتر با آنتالیا فاصله دارد. به همین دلیل، خیلی‌ها به دنبال پاسخ این سوال هستند که چگونه از دنیزلی به آنتالیا برویم.

پیمودن این مسیر، هم به وسیله قطار و هم تاکسی ممکن است. قطارهای کامیلا کوچ، پاموک‌کاله و مترو توریزم از دنیزلی به آنتالیا حرکت می‌کنند. طول مدت این سفر نیز، در حدود 3 ساعت و نیم است. یک راه دیگر، استفاده از تاکسی‌های فرودگاه است که در مقایسه با قطار هزینه بیشتری دارد.

فرودگاه آنتالیا کجاست؟

فرودگاه بین ‎المللی آنتالیا در شمال شرقی شهر واقع شده است. برای دسترسی به آن هم، باید سوار اتوبوس‌های شماره 600 شد. این اتوبوس‌ها هر نیم ‎ساعت یکبار، از ترمینال شهر به سمت فرودگاه می‌روند.

بهترین زمان سفر به آنتالیا کِی است؟

اینکه چه زمانی برای مسافرت به آنتالیا مناسب است، به هدف شما از سفر بستگی دارد. اگر بخواهید آب و هوا را مبنا قرار دهید، آنگاه اوایل فروردین تا اردیبهشت بهترین زمان است. در این بازه زمانی، آب و هوای شهر برای تفریحات آبی بسیار مساعد است. اما، کم نیستند ایرانی‌هایی که برای سفر به آنتالیا نوروز را انتخاب می‌کنند.

در این روزها، شهر آنتالیا چندان شلوغ نیست و هوای معتدلی هم بر شهر حاکم است. با این‌حال، قیمت انواع تور مانند تور لحظه آخری آنتالیا افزایش پیدا می‌کند. در نتیجه، هزینه سفر به آنتالیا برای شما گران‎‎تر تمام می‌شود.
شلوغ‌ترین و گران‎ترین فصل آنتالیا گردی هم، تابستان و ماه‌های ژوئن تا آگوست است. در گرماگرم تابستان، قیمت هتل و بلیط آنتالیا به تهران نیز بالاتر می‎‎روند. اما اگر دوست دارید در فستیوال‌ها و کنسرت‌های آنتالیا شرکت کنید، تابستان زمان خوبی است. چرا که، جشنواره‌های اپرا و رقص باله در ژوئن و جولای برگزار می‌شوند.

شهرهای مهم ترکیه چقدر با آنتالیا فاصله دارند؟

بدون تردید، شهر آنتالیا یک شهر پُر رفت و آمد است. به ‎هر روی این منطقه، دانشگاه‌هایی با دانشجویان خارجی دارد که به هوای اعتبار مدرک تحصیلی آنها، راهی آنتالیا می‌شوند. ارتباط میان این شهر و شهرهای دیگر، از طریق هواپیما، قطار و اتوبوس برقرار است. در اینجا، نگاهی به این راه‌های ارتباطی می‌اندازیم.

فاصله آنتالیا تا استانبول

از شهر آنتالیا تا استانبول، نزدیک به 400 کیلومتر راه است. سریع‎ترین شیوه برای طی این فاصله، سفر هوایی است که فقط یک ساعت و 10 دقیقه، به طول می‌انجامد. این پروازها، از فرودگاه آنتالیا بر‎می‌خیزند و در یکی از دو فرودگاه استانبول به زمین می‌نشینند. اگر به دنبال یک راه ارزان‌تر هستید، بهتر است از قطار آنتالیا به استانبول استفاده کنید. این قطار، از ایستگاه اسکی‎ شهیر حرکت کرده و در ایستگاه پندیک توقف می‌کند. مدت سفر هم حدود 14 ساعت است.

فاصله آنتالیا تا آلانیا

آلانیا چندان از آنتالیا دور نیست و فاصله آنها، در حدود 130 کیلومتر است. این مسافت را می‌توانید هم با اتوبوس و هم تاکسی طی کنید. اتوبوس کمی طولانی‌تر است ( حدود 2 ساعت)، اما هزینه کمتری دارد. اما تاکسی، در مدت 1 ساعت و نیم و با هزینه بیشتر شما را به آلانیا می‌رساند.

فاصله آنتالیا تا ازمیر

برای سفر از آنتالیا به ازمیر، سفر هوایی مسیر سریعی است. شما، در فرودگاه آنتالیا سوار هواپیما می‌شوید و بعد از حدود 1 ساعت و 10 دقیقه، در فرودگاه عدنان مندرس پیاده می‌شوید. قطار و اتوبوس هم راه‌های دیگری هستند که می‌توانید، مسافت 355 کیلومتری بین این دو شهر را پشت سر بگذارید.

آیا آنتالیا ویزا می‌خواهد؟

خیر. شهروندان ایرانی می‌توانند بدون ویزا و تنها با پاسپورت، 90 روز را در آنتالیا بمانند. اما دانشجویانی که برای تحصیل در ترکیه به شهر آنتالیا سفر می‌کنند، نیاز به ویزای دانشجویی دارند. این شرط، درباره ویزای کار هم صدق می‌کند.

نکاتی درباره خرید ملک در شهر آنتالیا

ایرانیان زیادی در سال‌های گذشته، از طریق خرید ملک موفق به اخذ اقامت کشور ترکیه شده‌اند. یکی از شهرهای پر طرفدار برای این کار، آنتالیا است. قیمت خانه در این شهر، با توجه به منطقه، سال ساخت و امکانات آن متفاوت است. مثلاً، بهترین محله‌های آنتالیا کمر، لیمان و گوکسو هستند. اما، این مناطق هنوز امکانات رفاهی ندارند و در حال رشد هستند. در مقابل، دو منطقه ساحلی معروف کنیالتی و لارا گزینه‎‎های مناسبی برای زندگی به شمار می‌روند. از بین این دو محله هم، کنیالتی خانه‌های ارزان‎تری دارد.

قیمت ملک در مرکز شهر، در حدود 21 هزار لیر به ازای هر مترمربع است. در دیگر مناطق، این رقم تقریباً به نصف (11.700 لیر) می‌رسد. این تفاوت قیمت را می‌توان، در اجاره خانه نیز مشاهده کرد. به طوری که، اجاره ‌بها یک دست آپارتمان سه‌ خوابه در مرکز شهر آنتالیا نزدیک به 16 هزار لیر است. اما، برای اجاره همین آپارتمان در سایر مناطق شهر باید 11500 لیر بپردازید.

هزینه زندگی در آنتالیا

هزینه ماهیانه یک خانواده 4 نفره در آنتالیا، حدود 24 هزار لیر است. این رقم برای یک نفر، تقریباً 6 هزار لیر خواهد بود. به علاوه، سهم بیشتر این هزینه به کرایه ‌خانه اختصاص دارد. خورد و خوراک و حمل و نقل هم، در جایگاه بعدی قرار می‌گیرند.

از سوی دیگر، مقایسه دو شهر آنتالیا و استانبول نشان می‌دهد که مخارج زندگی در آنتالیا، 13.75% از استانبول کمتر است. از این جنبه، می‎‎توان ادعا کرد که شهر آنتالیا برای زندگی مناسب‎‎تر است. اگرچه برای انتخاب یکی از دو شهر آنتالیا و استانبول، باید فاکتورهای دیگری را هم درنظر گرفت. جالب است بدانید که این شهر، 13.70 درصد از تهران ارزان‌تر است. حتی مبلغ اجاره خانه در آنتالیا، 26 درصد از تهران کمتر است.

فرصت‌های تحصیل در شهر آنتالیا

همانطور که گفتیم، دانشگاه‌های شهر آنتالیا دانشجویان زیادی را از سراسر جهان می‌پذیرند. این شهر در مجموع، سه دانشگاه دارد که یکی از آنها دولتی و دو تای دیگر خصوصی هستند. دانشگاه آکدنیز تنها دانشگاه دولتی شهر است که در سال 1981 آغاز به کار کرده است. این دانشگاه دولتی در حال حاضر، دارای 24 دانشکده و 7 مؤسسه تحصیلات تکمیلی برای رشته‌های کارشناسی تا دکترا است. 12 مدرسه حرفه‌ای هم در آکدنیز، به ارائه برنامه‌های کاردانی می‌پردازند.

پزشکی، دندانپزشکی، معماری، هنرهای زیبا، جهانگردی، حقوق، پرستاری و پزشکی از جمله رشته‎‎های تحصیلی این دانشگاه هستند. لازم به ذکر است که شرط قبولی در دانشگاه آکدنیز برای خارجی‌ها، موفقیت در آزمون یوس است. با توجه به اینکه زبان تحصیل در این دانشگاه ترکی است، دانشجو باید مدرک آزمون تومر هم داشته باشد. این را هم باید اضافه کنیم که شهریه دانشگاه، از 12800 تا 55 هزار لیر متغیر است.

اما دیگر دانشگاه این شهر، دانشگاه خصوصی آنتالیا بیلیم (Antalya Bilim) است. این دانشگاه 8 دانشکده دارد که برخی از آنها به زبان انگلیسی و بعضی دیگر، ترکی تدریس می‌کنند. مهندسی و علوم طبیعی، معماری و هنرهای زیبا، جهانگردی، کسب و کار و علوم اجتماعی دانشکده‎‎های انگلیسی‎ زبان هستند.

در مقابل رشته‌های حقوق، دندانپزشکی، علوم بهداشت و هوانوردی به زبان ترکی ارائه می‌شوند. از این‎ رو، دانشجویان ملزم به داشتن هر دو مدرک زبان انگلیسی و آزمون تومر هستند. به علاوه ملاک پذیرش در این دانشگاه، نمره آزمون SAT و حداقل معدل 10 است. این دانشگاه همچنین، شهریه‌ای را به مبلغ 8300 تا 14 هزار دلار برای دانشجویان در نظر گرفته است.
در خصوص آزمون‌های بالا، می توانید از خدمات مشاوره آزمون یا کلاس حضوری یوس مؤسسه متروپل وزرا بهره‌مند شوید.

کلام پایانی

در این مقاله، اطلاعاتی را درباره شهر آنتالیا ترکیه (Antalya) به شما ارائه کردیم. همانطور که دیدید، سواحل و جزایر آنتالیا مهم‎‎ترین جاذبه‌های توریستی این شهر هستند. اما وجود یکی از دانشگاه‌های ترکیه در شهر آنتالیا، آن را به یک مقصد تحصیلی هم بدل کرده است. به علاوه هزینه زندگی در این شهر، در مقایسه با استانبول کمتر است.

دیدگاه شما درباره تحصیل در دانشگاه آنتالیا یا همان آکدنیز چیست؟ از آزمون‌های ورودی دانشگاه چه می‌دانید؟ ما در مؤسسه متروپل وزرا، به شما در انتخاب دانشگاه، رشته و حتی چگونگی آمادگی برای امتحانات ورودی، کمک می‌کنیم. تلفن را بردارید و همین حالا، با شماره 021158106000 تماس برقرار کنید.

منابع:
https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Antalya/
https://salamparvaz.com/blog/best-amusement-parks-antalya/
https://safarmarket.com/blog/attractions/turkey/

سوالات متداول شهر آنتالیا

بهترین زمان سفر به آنتالیا کِی است؟

اوایل فروردین تا اردیبهشت، مناسب‌ترین زمان برای سفر به آنتالیا است.

مخارج یک خانواده چهارنفره تقریباً 33 هزار لیر و یک فردِ تنها، حدود 9 هزار لیر است.

سواحل کِمر، کنیالتی، لارا، موزه و شهربازی آنتالیا از جمله جاذبه‌های شهر هستند.

بله. دانشگاه آکدنیز مهم‌ترین دانشگاه این شهر است.

فرودگاه‌های تهران، مشهد و تبریز پروازهای غیر مستقیم به فرودگاه آنتالیا دارند.