فهرست مطالب

گردشگری مهم‌ترین صنعت ترکیه است و بخش زیادی از موفقیت آن، مدیون شهر استانبول (Istanbul City) است. این شهر، فقط برای گردشگران جذاب نیست. بلکه، توریست‌های سلامت و دانشجویان خارجی نیز به خوبی از آن استقبال می‌کنند. علاوه بر اینها، سرمایه‌گذاران نیز استانبول ترکیه را به چشم یک سرمایه عظیم می‌نگرند.
شما از استانبول، تاریخچه و امکانات آن، چه می‌دانید؟ تا به حال، از خود پرسیده‌اید که استانبول چندمین شهر زیبای جهان است؟ در این مقاله از متروپل وزرا، ما نگاهی جامع به یکی از محبوب‌ترین شهرهای جهان انداخته‌ایم. پس تا انتهای مطلب همراهمان باشید.

معرفی شهر استانبول

در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره، بزرگ‌ترین شهر ترکیه یعنی استانبول قرار گرفته است. نام قدیم شهر استانبول، قسطنطنیه، از اسم کنستانتین امپراتور روم شرقی گرفته شده است. نامی که پس از فتح شهر توسط سلطان محمد فاتح در سال 1453 میلادی، به استانبول تغییر یافت. جالب است بدانید که این شهر، به واسطه تنگه بسفر به دو بخش اروپایی و آسیایی تقسیم شده است. از این‌ رو، بزرگ‌ترین شهر جهان است که در دو قاره قرار دارد.

مساحت شهر استانبول ترکیه، به حدود 1539 کیلومتر مربع می‌رسد. به دلیل همین وسعت نیز، شهر تا زمان تشکیل جمهوری ترکیه در سال 1923 پایتخت کشور بود. اگرچه حتی پس از انتخاب آنکارا به عنوان پایتخت هم، استانبول اهمیت خود را از دست نداد. طبق سرشماری سال 2024، جمعیت شهر استانبول در سال 2024، 16,047,000 نفر و با نرخ رشد جمعیت 1.26% اعلام کرده ‎‎اند. که در مناطق مختلف این شهر، پراکنده شده‌اند. بشیکتاش، مال تپه، بی‌اوغلو، اسکودار، باشاک ‌شهیر، قاضی‌کوی و بایرام پاشا برخی از شهرهای استان استانبول هستند.

شهر استانبول ترکیه به زبان انگلیسی Istanbul و همینطور به ترکی İstanbul و نام پیشین آن قسطنطنیه است.

مردم استانبول همچون اکثریت جامعه، به زبان ترکی استانبولی سخن می‌گویند. یادگیری این زبان و کسب مدرک آزمون تومر، برای قبولی در دانشگاه‌های ترکیه هم الزامی است.

  • ارتفاع: 39 متر
  • کد شهر استانبول: 212 ( بخش اروپایی)، 216 ( بخش آسیایی)

بیشتر بدانید: آزمون یوس ترکیه (YOS Exam)

چرا استانبول پایتخت ترکیه نیست؟

با توجه به اهمیت کلیدی این شهر برای ترکیه، یک سوال مهم مطرح می‌شود. چرا، آنکارا پایتخت است و نه استانبول؟ پاسخ به این پرسش، در چند دلیل خلاصه می‌شود:

  • بسیاری از ادارات، ساختمان‌های دولتی و مراکز مهم سیاسی، در آنکارا قرار دارند. عاملی که، نقش کلیدی در تعیین پایتخت دارد؛
  • استانبول در زمان جنگ جهانی اول، به اشغال بیگانگان درآمد و جایگاه استراتژیک خود را از دست داد؛
  • استانبول نسبت به آنکارا، از موقعیت جغرافیایی حساس‌تری برخوردار بود. بنابراین، دشمنان راحت‌تر می‌توانستند به آن دسترسی داشته باشند.

شرایط آب و هوای شهر استانبول ترکیه در فصل های مختلف

آب وهوای استانبول ترکیه چگونه است؟

شهر زیبای استانبول در فصول مختلف سال، آب و هوای خاصی را تجربه می‌کند. این منطقه در تابستان گرم و خشک و در زمستان هم، سرد و برفی است. به طوری که دمای هوای گرم‌ترین روز سال، به 40 درجه سانتیگراد هم می‌رسد. در مقابل استانبول در زمستان، دمای منفی 16 درجه را هم به خود دیده است. معمولاً یک یا دو هفته نخست زمستان، بارش برف ادامه دارد. اما در ماه‌های دسامبر یا مارس، می‌توان انتظار برف سنگین را هم داشت.

از سوی دیگر میانگین بارش سالانه این شهر، در حدود 870 میلیمتر است. این موضوع، از بالا بودن میزان رطوبت در شهر حکایت دارد. نکته جالب این است که تابستانِ استانبول علیرغم خشک بودن، شاهد باران‌های پراکنده است. این را هم باید اضافه کنیم که سرعت باد در شهر، به 17 کیلومتر در ساعت می‌رسد.

« متروپل وزرا آماده ارائه یک مشاوره آزمون حرفه‌ای و جامع، به شما است. »

بیشتر بدانید: کلاس حضوری آزمون یوس

گشتی در جاهای دیدنی استانبول ترکیه (Istanbul City)

تمام محله‌ها و خیابان‌های استانبول، مملو از نقاط دیدنی هستند. کاخ‌ها، مساجد، پل‌ها و مراکز تفریحی دیگر، سالانه توریست‌های زیادی را به هفتمین شهر زیبای جهان جذب می‌کنند. ما در این مطلب، جاذبه های گردشگری استانبول ترکیه را به چند دسته تقسیم می‌کنیم. سپس در هر بخش، به معرفی محبوب‌ترین جاهای دیدنی استانبول می‌پردازیم.

دیدنی‌های تاریخی؛ استانبول کجا بریم؟

از قسمت اروپایی تا آسیایی شهر استانبول، مملو از کاخ‌ها و مساجد تاریخی است. همه این مکان‌ها می‌توانند، مقاصد ایده‌آلی برای تور استانبول باشند. این بخش را، به معرفی چند مورد از جاذبه‌های تاریخی اختصاص می‌دهیم.
موزه ایاصوفیه: این بنا، از یادگارهای امپراتوری روم شرقی است که در بخش اروپایی استانبول و محله سلطان احمد قرار دارد. ایاصوفیه در ابتدا کلیسا بود و در زمان سلطان محمد دوم، به مسجد تبدیل شد. اما ویژگی‌های معماری آن مثل راهروهای پوشیده از مرمر رنگی و ستون‌های ردیفی، هنوز گردشگران را مسحور خود می‌کنند.

  • مسجد سلطان احمد: یکی دیگر از یادگارهای تاریخی در محله‌ای به همین نام است. کاشی‌های آبی داخل مسجد، نام مسجد آبی را برای آن به ارمغان آورده‌اند. جذابیت‌های دیگر این مکان نیز شامل 6 گنبد، یک محراب از جنس مرمر و خطاطی‌های روی دیوارها می‌شوند.
  • کاخ دلما باغچه: برای بازدید از بزرگ‌ترین کاخ ترکیه، دلایل کافی وجود دارد. چشم‌اندازی دیدنی به تنگه بسفر، سقف‌هایی مزین به طلا و عظیم‌ترین چلچراغ بوهمی دنیا فقط بخشی از آنها هستند. کاخ دولما باغچه که در محله بشیکتاش واقع شده، زمانی خانه چند نسل از پادشاهان عثمانی بوده است.
  • کاخ توپکاپی: در استانبول ترکیه و محله سلطان محمد، مشرف به دریای مرمره است. هر قسمت از این بنا، متأثر از یک سبک معماری هستند. اما جواهرات سلطنتی، باروهای کاخ، حرمسرا و آلاچیق‌های طلایی جالب‌ترین بخش‌های کاخ هستند.
  • میدان تکسیم: میدان معروف استانبول، در بخش اروپایی آن قرار گرفته است. این میدان با خیابان استقلال، مراکز خرید، رستوران‌ها و مغازه‌های متعدد خود شناخته می‌شود. البته یادبود جمهوریت نیز، در تکسیم خودنمایی می‌کند.
  • شهر شکلات استانبول: موزه تاریخی شکلات در 30 کیلومتری میدان تکسیم، تقریباً 60 سال قدمت دارد. دیدنی‌های موزه مثل برج گالاتا، برج لندن و اشیای دیگر، همه از جنس شکلات هستند.

گردش در جزایر استانبول ترکیه

دریای مرمره، 9 جزیره زیبا را در خود جای داده است که در کنار هم، جزایر پرنس استانبول ترکیه را شکل داده‌اند. گردشگران می‌توانند تنها به چهار جزیره بیوک آدا، کینالی، هیبِلی آدا و بورگاز آدا سفر کنند. چرا که 5 جزیره دیگر، مالک شخصی دارند.

بیوک آدا؛ جزیره بزرگ

بدون تردید یکی از زیباترین جزایر ترکیه، بیوک آدا است. این جزیره، 5 کیلومتر مربع مساحت دارد و توریستی‌ترین جزیره استانبول است. کوچه‌های سرسبز و ویلاهایی با معماری قرن نوزدهم، تصاویر زیبایی را در این منطقه خلق کرده‌اند. البته نباید فراموش کرد که ممنوعیت ورود ماشین، ویژگی منحصر به فرد جزیره بیوک ادا استانبول ترکیه است.

هِیبلی آدا؛ دومین جزیره بزرگ پرنس

این جزیره زیبا در منطقه آدالار، دیدنی‌های تاریخی زیادی دارد. یکی از آنها، مدرسه نیروی دریایی و دیگری، کلیسایی مربوط به دوران پیش از فتح قسطنطنیه است.

کینالی آدا؛ زمین قرمز رنگ

اگر به حمام آفتاب گرفتن و خرید علاقه دارید، حتماً سری به جزیره کینالی آدا بزنید. خاک قرمز این جزیره، زیبایی ویژه‌ای به آن بخشیده است که در کنار بازدید از صومعه باستانی، گردشگران را به وجد می‌آورد.

جزیره تماشایی بورگاز آدا

بورگاز آدا، در غرب هیبلی آدا قرار گرفته است و تپه “باراک” آن مشهور است. سرسبزی تپه و آبی آرامش ‌بخش دریا، جذابیت‌های این جزیره هستند. اگرچه بازدید از خانه قدیمی یکی از بزرگان ادبیات ترکیه ( سیت فایک) هم، خالی از لطف نخواهد بود.

« مؤسسه متروپل وزرا، با خدماتی مانند برگزاری کلاس آنلاین یوس یک قدم شما را به مهاجرت تحصیلی نزدیک‌تر می‌کند. »

بیشتر بدانید: کلاس آنلاين آزمون یوس

شهربازی های استانبول

یک قسمت مهیج و متفاوت مسافرت به استانبول، می‌تواند رفتن به شهربازی باشد. استانبول، شهربازی‌های مدرن و مجهز زیاد دارد که بعضی سرپوشیده و برخی هم روباز هستند. اگر به استانبول سفر می‌کنید، حتماً سری به این شهربازی‌ها بزنید.

  • موی پارک (Moi Park)، یک شهربازی بزرگ در مرکز خرید استانبول مال است. بازی‌های آن شامل قالی پرنده، شاتل پر سرعت، ماشین‌های کوبنده، اتاق وحشت، آسانسور جنگلی و ترن هوایی می‌شوند.
  • فان لَب (Fun Lab)، شهر بازی سرپوشیده استانبول در چند مرکز خرید مثل جواهیر و فروم شعبه دارد. از مهیج‌ترین بازی‌های آن باید به کوسه وحشی، قلعه سقوط آزاد، ماشین‌های برقی و بازی‌های رایانه‌ای اشاره کرد.
  • شهربازی ویالند استانبول یا همان ایسفانبول، یک مجموعه بزرگ و روباز است. ویالند در حقیقت، یک پارک موضوعی است که به آن، دیزنی‌لند ترکیه می‌گویند. ترن هوایی، سرسره‌های وایکینگ و کینک‌کونگ بخشی از قسمت‌های هیجان‌انگیز آن هستند.
  • دیگر مجموعه‌های بازی در استانبول شامل شهربازی کیدز موندو، فشانه، ژوراسیک لند و آدا پارک بایرام پاشا می‌شوند.

بهترین مراکز خرید در شهر استانبول ترکیه

خرید، بخش هیجان ‌انگیز سفر به استانبول است. مراکز خرید لوکسی هم در این شهر هستند که حتی قدم زدن در آنها، یکی از تفریحات مسافران است. اما در این میان، بعضی شهرت و اعتبار بیشتری دارند. برای مثال، می‌توان به مرکز خرید استانبول مال یا مال آف در منطقه باشک شهیر، خیابان سلیمان دمیرل اشاره کرد. استانبول مال، در زمینی به مساحت 156 هزار متر مربع ساخته شده است. بسیاری از برندهای معروف پوشاک، جواهرآلات، لوازم خانگی و غیره در این مرکز حضور دارند.

ویکتوریا سیکرت، منگو، پیر کاردین، زارا، لاگوست، فلورمار، مادام کوکو، سامسونگ، تفال و سونی از جمله این برندها هستند. یکی از شعبه‌های نمایندگی ادیداس در استانبول ترکیه هم، در استانبول مال واقع شده است. علاوه بر این، مراکز خرید محبوب دیگری نیز در شهر وجود دارند، مانند:

  • مرکز خرید وادی در محله ماسلاک؛
  • مرکز خرید کاپیتول در منطقه اسکودار؛
  • مرکز خرید آکمرکز در بشیکتاش؛
  • مرکز خرید ایستینیه پارک در خیابان کادسی؛
  • مرکز خرید سیتیز نیشان تاشی در میدان تکسیم.

دیدنی‌ترین پل‌های استانبول ترکیه

پس از جزیره‌های استانبول، به پل‌هایی می‌رسیم که جلوه دیگری از زیبایی این شهر هستند. تعداد این پل‌ها کم نیست و هر کدام، داستان خود را دارند. از جمله:
پل بسفر یا بسفروس که به پل معلق استانبول ترکیه هم مشهور است. بسفر با حدود 50 سال قدمت، یکی از زیباترین پل‌های جهان نیز است. این پل، بر روی تنگه بسفر قرار گرفته است و بخش اروپایی استانبول را، به قسمت آسیایی آن متصل می‌کند.

پیش از پل بسفر، یک پل فولادین و معلق هم روی این تنگه ساخته شده بود. پل سلطان محمد فاتح هم مانند بسفر، دو قسمت اروپایی و آسیایی استانبول را به هم پیوند می‌دهد. اما در مقایسه با آن، خلوت‌تر است و می‌توان در آرامش، منظره‌های اطراف را به تماشا نشست.

شکی نیست که امروزه، پل گالاتا یکی از قشنگ‌ترین جاذبه‌های استانبول است. این پل دو طبقه و کهن، روی خلیج شاخ طلایی گسترده شده است و به نوعی، نماد شهر هم به شمار می‌رود. بد نیست بدانید که پل گالاتا، منطقه قدیمی استانبول را به مناطق شیشلی، گالاتا و بی‌اوغلو پیوند می‌دهد. در کنار اینها پل‌های آتاتورک و یاووز سلطان سلیم نیز از جاذبه‌های شهر هستند.

شهر استانبول چند فرودگاه دارد؟

برای خیلی‌ها، شهر استانبول با نام فرودگاه آتاتورک شناخته شده است. این فرودگاه زمانی، مرکز بسیاری از پروازهای مهم و بین ‌المللی بود. اما در حال حاضر، آتاتورک اصلی‌ترین فرودگاه استانبول ترکیه نیست. در واقع، پس از افتتاح فرودگاه جدید استانبول در سال 2018، تمام پروازهای مهم به این مکان منتقل شد. بنابراین فرودگاه آتاتورک هم‌اکنون، تنها برای نگهداری و تعمیر هواپیماهای باری و تجاری استفاده می‌شود.

فرودگاه جدید استانبول، در منطقه “آرناوت کوی” واقع شده و به جدیدترین امکانات مجهز است. چهار ترمینال، 6 باند فرودگاه و 8 برج کنترل از آن جمله هستند. این محل همچنین رستوران، فست‌فود و پارکینگ‌های بزرگی دارد.
دومین فرودگاه شهر استانبول، “صبیحا گوکچن” در منطقه پندیک است. نام این فرودگاه از نخستین خلبان زن ترکیه، گرفته شده است. صبیحا گوکچن که در بخش آسیایی شهر واقع شده، پروازهایی از استانبول به تهران، دبی، میلان، زوریخ و مادرید دارد.

چگونه از فرودگاه جدید استانبول به مرکز شهر برویم؟

مسافران به محض رسیدن به فرودگاه، معمولاً از طریق ترانسفر فرودگاهی خود را به هتل می‌رسانند. اما آشنایی با راه‌های دیگر، به‌خصوص برای دانشجویان رشته های تحصیلی گوناگون در استانبول، مهم است.

  • تاکسی، یک راه آسان و کمی گران است. برای اینکه گرفتار تاکسی‌های غیر رسمی نشوید، از باجه‌های فرودگاه درخواست ماشین کنید.
  • شاتل فرودگاهی: سوار خط 19 استانبول – بشیکتاش – تقسیم شوید. آخر خط در میدان تکسیم پیاده شوید و از آنجا، با مترو یا تاکسی خود را به مقصدتان برسانید.
  • اتوبوس‌های خط H2 را که به مسعودیه‌ کوی می‌روند، سوار شوید. از مسعودیه‌ کوی می‌توانید، با تاکسی یا مترو به مقصد مورد نظر خود برسید.

فرصت های تحصیل در استانبول

اهمیت شهر استانبول، تنها در جاذبه‌های توریستی و مراکز اقتصادی خلاصه نمی‌شود. نزدیک به 58 دانشگاه دولتی و خصوصی در این شهر قرار دارند. نام برخی از آنها، حتی در لیست بهترین دانشگاه‌های ترکیه و جهان نیز به چشم می‌خورد. ضمن اینکه اغلب آنها هم، از طریق آزمون یوس دانشجو می‌پذیرند.

دانشگاه استانبول تکنیک ترکیه، مدنیت، استانبول، مارمارا، میمار سینان و بغازیچی از جمله دانشگاه‌های دولتی برتر در این شهر هستند. همچنین از دانشگاه‌های بیکنت، کوچ، بیلگی، آیدین، یدی تپه و باهچه‌ شهیر به عنوان بهترین مراکز آموزش عالی خصوصی استانبول یاد می‌کنند.
هر ساله دانش ‌آموزان زیادی از کشورهای مختلف جهان، راهی دانشگاه‌های استانبول می‌شوند. علاوه بر اعتبار مدرک تحصیلی، بهره‌مندی از امکانات و جاذبه‌های شهر هم در این محبوبیت تأثیرگذار هستند.

بهترین هتل های شهر استانبول ترکیه

بهترین هتل‌های استانبول (Istanbul City) را بشناسید

تعداد اقامتگاه‌ها و هتل‌های شهر استانبول بسیار زیاد است؛ از هتل‌های لوکس و پنج ‌ستاره تا هتل‌های ارزان ‌قیمت و اقتصادی. بعضی از این هتل‌ها، با استقبال بیشتری از سوی مسافران مواجه شده‌اند، مانند:

  • هتل 5 ستاره سلطان احمد (Ajwa Sultanahmet): این هتل تازه ‌تأسیس، در سال 2017 میلادی افتتاح شده است. امکانات مدرن در 61 اتاق این هتل و فاصله 10 دقیقه‌ای تا مسجد آبی، به محبوبیت آن کمک کرده‌اند.
  • هتل 5 ستاره سوهو هاوس (Soho House): معماری منحصر به فرد، باشگاه ورزشی و حمام سنتی از ویژگی‌های هتل هستند. این اقامتگاه که در محله بی‌اوغلو واقع شده است، روی بام خود استخر هم دارد. تعداد اتاق‌های هتل سوهو هاوس، 87 باب است.
  • عمارت Six Senses Kocatas: این اقامتگاه در حقیقت، یک بوتیک ‌هتل مجلل با عمارت‌های بازسازی ‌شده دوران عثمانی است. هتل، در نزدیکی پارک ایستینیه قرار دارد و با 41 اتاق از مهمان‌ها پذیرایی می‌کند.

چند مورد از بهترین هتل های استانبول در میدان تکسیم

همانطور که گفتیم، میدان تکسیم و خیابان استقلال یکی از بهترین مناطق استانبول هستند. به همین دلیل، بسیاری از گردشگران تلاش می‌کنند تا در این منطقه، هتل رزرو کنند. در میدان تقسیم، هم هتل‌های پنج ‌ستاره و مجلل و هم هتل‌های اقتصادی وجود دارند. برخی از آنها را به شما، معرفی می‌کنیم.

  • هتل 4 ستاره آوانگارد (Avantgarde Hotel Taksim Square): آوانگارد، یک بوتیک‌هتل مجلل در 100 متری میدان تکسیم است. اتاق‌های آن نمای زیبایی به بسفر دارند. ضمن اینکه فرودگاه آتاتورک و محله زیبای نیشانتاشی هم، در نزدیکی هتل هستند.
  • هتل 3 ستاره اوی سوئیت (Away Suite Hotel): نزدیکی به مکان‌هایی مانند خیابان استقلال، کاخ دولما باغچه، برج گالاتا و کاخ توپکاپی از مهم‌ترین ویژگی‌های این هتل است. تنوع سوئیت‌ها، از اکونومی تا فمیلی کانکشن و امکاناتی همچون تلویزیون و ماشین ظرفشویی را هم باید به آنها اضافه کرد.
  • هتل 2 ستاره پتروس (Petros Hotel): پتروس، یک هتل اقتصادی اما مجهز در خیابان تکسیم استانبول ترکیه است. فاصله آن با میدان تکسیم، تنها 600 متر است. برج گالاتا و کاخ دولما باغچه نیز، کمتر از 3 کیلومتر از آن دور هستند.

استانبول کارت چیست؟

برای گردشگرانی که به استانبول سفر می‌کنند، بهترین گزینه تهیه استانبول کارت است. اما، این کارت چیست و به چه کار می‌آید؟
استانبول کارت، نوعی کارت گردشگری است که با استفاده از آن، می‌توانید در هزینه‎های مصرفی صرفه ‌جویی کنید. حمل و نقل، بازدید از مکان‌های توریستی و اینترنت، از آن جمله هستند. این کارت، هوشمند و قابل شارژ است. ضمن اینکه، دکه‌های داخل مترو، دکه‌های روزنامه ‌فروشی و دستگاه‌های شارژ کارت مترو آن را به فروش می‌رسانند. برخی از کاربردهای مهم استانبول کارت، اینها هستند:

  • بازدید رایگان از برخی مکان‌های دیدنی استانبول ( همه جاذبه‌های توریستی، شامل آن نمی‌شوند)؛
  • اینترنت رایگان در همه جای شهر؛
  • حمل و نقل مجانی یا تخفیف ‌دار؛
  • جابه‌جایی بدون هزینه از فرودگاه تا محل اقامت.

زندگی در شهر استانبول ترکیه

زندگی در استانبول چگونه است؟

حمل و نقل، یکی از مهم‌ترین جنبه‌های زندگی در شهر پر جمعیت و بزرگ استانبول است. شکی نیست که جمعیت زیاد، ترافیک را هم با خود به همراه می‌آورد. با این‌ وجود، تنوع وسایل نقلیه عمومی در این شهر بخشی از مشکل را حل کرده است. در مجموع، برای زندگی در استانبول می‌توان یکی از راه‌های زیر را برای رفت و آمد به مرکز شهر استانبول یا مناطق دیگر، انتخاب کرد.

مترو، متروباس، اتوبوس، کشتی، تاکسی، تراموا، دولموش. قیمت یک بلیط تک ‌سفره در شهر، 8 لیر است. اما کرایه تاکسی، از 7 تا 70 لیر متغیر است. علاوه بر این، نرخ کارت بلیط ماهانه به تقریباً 60 لیر می‌رسد.
با این ‌حال، اگر شهر استانبول برای زندگی یا تحصیل در ترکیه مدنظر باشد، سایر مخارج هم اهمیت پیدا می‌کنند. خوراک، پوشاک و خدمات مهم‌ترین آنها هستند. به طور متوسط هزینه زندگی یک خانواده چهار نفره، حدود 28 هزار لیر در ماه است. البته این مبلغ، شامل کرایه‌ خانه نمی‌شود. در مقابل این هزینه برای یک نفر، تقریباً 8 هزار لیر تمام می‌شود.

مناطق شهر استانبول؛ از محله‌های بالا تا پایین شهر

نقشه استانبول مانند هر شهر دیگری، به محلات اعیان ‌نشین و بخش‌های ارزان‌تر تقسیم می‌شود. در قسمت‌های مرفه شهر، قیمت خانه و ملک بیشتر است. تعداد زیادی از مراکز خرید مجلل استانبول هم، در این نواحی قرار گرفته‌اند. در سوی دیگر، مناطق متوسط و ارزان وجود دارند که معمولاً از جاذبه‌های گردشگری یا حتی دانشگاه‌ های ترکیه دور هستند. در ادامه، شما را با این مناطق بیشتر آشنا می‌کنیم.

محله های بالا شهر استانبول کدامند؟

یکی از شناخته ‌شده‌ترین و گران‌ترین محله های بالا شهر استانبول، بشیکتاش در بخش اروپایی استانبول است. به جرأت می‌توان گفت که 90 درصد از جمعیت ثروتمند استانبول، در این منطقه زندگی می‌کنند. اما بشیکتاش در عین حال، یک منطقه تاریخی هم به شمار می‌رود. وجود کاخ دولما باغچه در این محل، گواه این موضوع است. علاوه بر کاخ، مراکز خرید لوکس، استادیوم ورزشی بشیکتاش و هتل‌های پنج ‌ستاره نیز در آن دیده می‌شوند.

خیابان نیشان‌ تاشی را باید، بورلی ‌هیلز استانبول دانست. چرا که بسیاری از بازیگران و افراد مشهور، در این خیابان ساکن هستند. نیشان ‌تاشی به عنوان یکی از لوکس‌ترین محلات استانبول، مراکز خرید گران قیمتی را در خود جای داده است. در این میان، خیابان “عبدی ایپکشی” از جمله خیابان‌های مشهور محله است.
علاوه بر موارد بالا مناطقی مانند ببک، باکرکوی، بی ‌اوغلو، سلطان احمد و خیابان‌های استقلال و بغداد محل سکونت افراد مرفه استانبول هستند.

با محله های پایین شهر استانبول آشنا شوید

ویژگی اصلی مناطق پایین شهر، فاصله نسبتاً زیاد از مراکز خرید یا دانشگاه‌های مهمی مثل دانشگاه استانبول است. حتی بعضی مانند باشاک ‌شهیر، شهرک صنعتی استانبول تلقی می‌شوند. با این ‌حال، دسترسی به اینها از طریق مترو و اتوبوس مهیا است. از جمله این محلات، عبارت هستند از:

  • بویوک ‌چکمجه
  • بیلیک دوزو
  • باهچه ‌شهیر
  • کولیوس
  • سلطان‌ غزی
  • آیاز آغا
  • آرناووت کوی
  • باشاک‌ شهیر
  • سلطان بیلی
  • چکمه‌ کوی
  • چاغلایان

همه چیز درباره خرید آپارتمان در استانبول ترکیه

بدون شک، استانبول در مقایسه با سایر شهرهای ترکیه گران‌تر است. اما به همان میزان نیز، برای سرمایه‌گذاری مقصد مناسبی به شمار می‌رود. قیمت هر مترمربع آپارتمان در مرکز استانبول، 15 هزار لیر است. در محله‌های ارزان‌تر، قیمت خانه هم پایین می‌آید. مثلاً برای خرید خانه در مناطقی مثل آرناووت کوی، حداقل مبلغ مورد نیاز 2 هزار و 493 لیر است.

این موضوع، درباره کرایه آپارتمان هم صادق است. برای نمونه اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر، نزدیک به 9 هزار و 700 لیر است. اگر دانشجویی به دنبال کاهش هزینه تحصیل در ترکیه باشد، می‌تواند سراغ آپارتمان‌های خارج از شهر برود. کرایه این آپارتمان‌ها، تقریباً 5 هزار و 800 لیر است.

فاصله استانبول تا برخی شهرهای ترکیه

رفت و آمد از استانبول به شهرهای اطراف، از طریق هواپیما و قطار امکان پذیر است. به ویژه برای رفتن به شهرهای مهم مانند آنکارا، پرواز بهترین گزینه است. چرا که این شهرها معمولاً، فاصله زیادی با استانبول دارند. در ادامه، مسافت چند نمونه از این شهرها را تا استانبول، نشان می‌دهیم.

  • فاصله شهر یالوا تا استانبول: 175 کیلومتر
  • فاصله شهر استانبول تا بالیکسیر: 282 کیلومتر
  • فاصله آنتالیا تا استانبول: 696 کیلومتر
  • فاصله آنکارا تا استانبول: 445 کیلومتر
  • فاصله ازمیر تا استانبول: 480 کیلومتر

کلام آخر

در مقاله حاضر، به معرفی شهر استانبول ترکیه (Istanbul City)، جاذبه‌های گردشگری و ویژگی‌های دیگر آن پرداختیم. دیدید که استانبول به عنوان بزرگ‌ترین شهر ترکیه، مدرن‌ترین فرودگاه کشور را در خود جای داده است. تعداد زیادی از دانشگاه‌های معتبر آن مانند استانبول و مارمارا هم، مقصد تحصیل دانشجویان خارجی هستند.

با توجه به این اطلاعات، درباره ادامه تحصیل در استانبول چه فکر می‌کنید؟ کدام دانشگاه، گزینه مناسب‌تری برایتان است؟ پیشنهاد می‌کنیم قبل از تصمیم‌گیری، با مشاوران ما در متروپل وزرا تماس بگیرید. راهنمایی‌های این کارشناسان، تصویر روشن‌تری را از مسیر پیش ‌روی شما ارائه می‌دهد.

منابع:
https://www.kojaro.com/2021/5/2/191778/
https://lilimag.net/turkey-travel-guide/istanbul/mall-of-istanbul/
https://www.eligasht.com/Blog/travelguide/
https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Istanbul
ویکی پدیا

سوالات متداول شهر استانبول

جاهای دیدنی استانبول کدامند؟

جزایر بیوک آدا، هِیبلی آدا، موزه ایاصوفیه، مسجد سلطان احمد و کاخ توپکاپی از جمله جاذبه‌های شهر هستند.

بشیکتاش، نیشان ‎تاشی و بِبک از مناطق مرفه ‎نشین استانبول هستند.

مخارج زندگی برای یک نفر حدود 10 هزار لیر و برای خانواده چهار نفره تقریباً 35 هزار لیر است.

دانشگاه مارمارا، بغازیچی، فنی استانبول، کوچ، بیلگی و آیدین چند نمونه از دانشگاه‌های معتبر شهر هستند.

بهار، بهترین فصل برای سفر به استانبول است.